Reklama

Reklama

Dovolená ze trest je po snímcích 50 x a stále poprvé a Píseň pro nevěstu třetí komedie, ve které exceluje herecké duo Adam Sandler a Drew Barrymore. Po katastrofální schůzce naslepo se osamělí rodiče Lauren (Barrymore) a Jim (Sandler) dokážou shodnout jen na jediné věci: už se nikdy nechtějí potkat. Jenže pak si nezávisle na sobě objednají fantastickou rodinnou dovolenou a celý týden se musí dělit o jediné luxusní apartmá na africkém safari. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (494)

tron 

všechny recenze uživatele

"Možno som tú situáciu nevyhodnotil správne." S Adamom nemám problém, mám ho vcelku rád. Dovolenka za trest je však skutočne za trest. Je strašne slabá. Inokedy máva Adam skvelé podporné postavičky, ale tu je to desivá bieda (dokonca aj tancujúci Terry Crews je skôr trápny, než rozkošný). Čo sa výpravy týka, asi nepoznám nudnejšiu a nezáživnejšiu filmovú výpravu, ako je africká. Akonáhle sa tam niečo odohráva, hrozne ma to nezaujíma (česť výnimkám - Lovci levov). Strašná je aj samovražedná dvojhodinová dĺžka. Pobavilo ma iba zopár running gagov (dievča si neustále mýlia s chlapcom, hoci čosi podobné mal Sandler už v 50x a stále po prvý raz) a hlášok ("Stojím pri vás, všetko počujem."). Komediálne scény pôsobia dojmom, že z nich niekto vystrihol posledné sekundy s pointou. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tohle v New Jersey neuvidíte.“ Před projekcí jsem měl ta nejnižší očekávání. A ta byla také (víceméně) naplněna. Blended představuje přesně ten typ americké rodino-romanticko-komediální jednohubky, který ze srdce nesnáším (ale jednou za čas chci dávat těmto žánrovkám šanci, zda mě třeba nějaká z nich něčím neosloví). Film je plný scén dojímavých, klišovitých, předvídatelných, rádoby roztomilých, stejné vtipy opakujících (v tomto případě až recyklujících) či prostě „jen“ trapných (u nichž se stydíte za postavy/jejich představitele). Humor, kterým vládne, je zas místy až obdivuhodně jednoduchý (v tom nejnenegativnějším slova smyslu). Na druhou stranu, musím uznat, že sem tam jsem se dokonce zasmál a kupodivu nejen nechtěnému (což mě překvapilo). A vzhledem k tomuto „sympatickému“ faktu (že mi komedie dokázala nabídnout i něco zábavného, ehm) dávám ještě 2*. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Podľa traileru to vyzeralo na veľký prešľap s množstvom klišé a primitívneho humoru. A všetko tomu aj nasvedčuje prvých cca pätnásť minút, no potom zistíte, že to bolo len mylné dementné intro, po ktorom nasleduje príjemná oddychová komédia. Celá zápletka sa nesie v tradičnom hollywoodskom kontexte komédií tohto druhu, navyše hlavná myšlienka na tému "chlapci potrebujú oteckov a dievčatká maminky" je dosť sentimentálna a prvoplánová. Omyl - film opäť klame telom a aj napriek týmto rutinérskym vlastnostiam ma prekvapivo bavil, v každom klišé našiel nejaký fresh nápad, v každej otrepanej hláške, či scéne dokázal objaviť skrytý potenciál a využiť ho naplno tak, aby dokázal rozosmiať aj mňa ako pôvodného pochybovača o kvalitách tohto filmu. Navyše film sa nehrá na nejakého morálneho sudcu, či šíriteľa osvetových myšlienok o rodine, takisto na nesnaží zbytočne tlačiť na dramatický podtón a to tvorcom kvitujem asi najviac. A Sandler a Barrymore sa stávajú podobnou osvedčenou dvojicou ako kedysi Hanks a Ryan. 80%. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, co za kentus v poslední době Sandler točí, je Blended jako závan starých časů, kdy jeho komedie byly sice taky kravinky, ale člověk se u nich nejen necítil trapně (tak jako u Jack and Jill anebo u Můj otec je šílenec, což bylo fakt dno Sandlerovi filmografie), ale navíc se i docela pobavil. Takže i do třetice to Adamovi s Drew vyšlo, sice už ne tolik retro zábavně jako u Písni pro nevěstu, ani tak pohodově jako u 50x a stále poprvé, ale hlavně prostřední část šlape tak, jak máme Sandlerovky rádi- tedy mírně retardovaně, dementně, ale zároveň až naivně příjemně. Ještě si k tomu přidejte nečekaný bonus, že tuten děcka nejsou za otravný kokoty, co by tam jen mávaly ajfounama a mlely o fuckbooku (ano, jednou to tam zazní, jednou! :-), ale hlavně starší cyp od Barrymorky je správnej... mno prostě Frodo :-) a jako vždy fajnový soundtrack a máme tu letní kíno jak vyšitý. Jen houšť, Adame, ovšem začátek a konec filmu spálit a popel zadupat... anebo to alespoň přeskočit. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler a opět další recyklační dvouhodinovka. Tentokrát sice druhá polovina docela výsledný dojem zlepšila, avšak i tak je Blended jen kopírka toho, co už tu stokrát bylo i od samotného Sandlera a i přesto, že ho mám celkem rád, mě ty samé vtípky po dobu 16ti let už zkrátka nebaví. Po Jackovi a Jill se nicméně jedná o mírné zlepšení. Onen feel good moment jako 50x a stále poprvé, o který se tu pokoušeli, však tak úplně nenastal. [35%] ()

Galerie (120)

Zajímavosti (21)

  • Natáčalo sa prevažne v Juhoafrickej republike, ako napríklad v rezervácii Pilanesberg Game či v Národnom parku Kruger, ďalej potom tiež v Miami na Floride. (rafix)
  • V líbací scéně žirafa skutečně Zaka Henriho (Jake) oblízla, ale vniknutí jejího jazyka do jeho pusy už byl uměle dotvořený efekt. (velkyvezir)

Reklama

Reklama