Reklama

Reklama

Kingsman: Tajná služba

  • Velká Británie Kingsman: The Secret Service (více)
Trailer 3

Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly. Tato špionážní služba je oproti jiným britským službám rozhodně nevládní a pochopitelně supertajná. Počet jejích agentů je pevně daný a za každého, který odešel (většinou nedobrovolně a bolestně), nastoupí pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, kterého doporučí některý z agentů ve službě. Právě díky tomu se do výběrového systému dostávají hlavně synové významných rodin. Výjimkou z pravidla se stane až Gary „Eggsy" Price (Taron Egerton), který je obyčejným klukem vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a oceněný krajskou cenou za gymnastiku. Nyní ale tráví většinu času na ulici, je nezaměstnaný a má nakročeno do kriminálu. V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů Kingsman – superšpión Harry Hart (Colin Firth), který nejen vypadá, ale také se chová jako pravý anglický gentleman. Aspoň většinou. Někdy to prostě nelze. A protože se jedná nejen o vtipný, ale i napínavý film, potřebujeme pořádného hlavního padoucha. Je jím Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardář a bojovník za ekologii zbavený iluzí. Nesnáší pohled na krev a chystá se odrovnat opravdu velké množství obyvatel naší planety. Díky tomu ji chce zachránit a obětavě při tom nehledí na ztrátu žádného cizího života. Pomáhat mu s tím bude Gazelle (Sofia Boutella), inteligentní krasavice s amputovanýma nohama, místo kterých má smrtící běžecké čepele. Podaří se Harrymu a Eggsymu včas odhalit pravdu o Valentinově důmyslném ďábelském plánu a zastavit ho? (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 3

Recenze (1 811)

Hild 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn je pro mě král zábavy, ta jeho nadsázka ve filmech je nepřekonatelná. Již před nějakým časem přišel na to, jak natočit jeden velký úlet, aniž by si to člověk při sledování vlastně uvědomil, prostě jen diváka nechá unášet proudem zábavy, originální a nesmírně dravou akcí. Z jeho filmů jde pak hlavně cítit čistá filmařská radost a to se mi na Kingsmanovi líbilo asi nejvíce. Třešničkou na dortu už je jen perfektní obsazení, z Tarona Egertona bude do pár let velká hvězda, která nebude mít nouze o role. Pokud chcete na dvě hodiny vypnout, zapomenout na všechny starosti, lepší film momentálně v kině nenajdete. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Drahý Matthew Vaughn, ja ti tam ten (temer) plný kotol dám, napriek tomu, že zjavné vykrádanie vlastnej komiksovej filmárčiny s odstupom jedného filmu nepovažujem za progres ale sebareprodukciu ktorá kričí od prvej minúty. Podobne ako tvoj kamoš Guy variuješ stále to isté ale tentokrát akosi menej úprimne než keď si kopal riť v neopréne. Takže tento svižne natočený gulášik ocením najmä kvôli intertextualite, vizuálu, práci s hudbou a v neposlednom rade kvôli poznaniu, že každý špión je skôr či neskôr aj tak v prdeli, ale nie každý má na tú prdel kráľovské šťastie. 9/10 ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Uvažuju, jestli jsem někdy viděl film, který by takhle přesně odrážel puberťáckou mentalitu. Kingsman je v některých detailech výborný a dechberoucí, v jiných detailech mi byl vyloženě odporný ... celkově jsem se u něj bavil, ale tak nějak rozpačitě. Mnozí tu oceňují snahu být neustále zábavný, drsný, nekorektní, dravý a svěží, ale Vaughn tentokrát na rozdíl třeba od Kick-Ass imho hrubě neuhlídal míru, takže se mu to na mnoha místech propadá do žumpy, kterou bych označil jiným spojením - nevycválaná spratkovitost. O to víc to vadí ve filmu, který rád mluví o gentlemanství. Hrubé násilí na nezainteresovaných lidech je zde estetizováno a prezentováno jako hustá zábava. To je mi jednak morálně proti srsti, za druhé to v sobě nese další vnitřní rozpor - jak má divák fandit kladným hrdinům, aby překazili padouchův plán, když právě jen pokud by padouch uspěl, dočkal by se dalšího přívalu eye-candy brutální akce jako v kostele (která je nejen zde nejvíc vyzdvihována). A třeba ten poslední úkol přijímacího řízení měl jako odhalit jaké uchazečovy dovednosti? Schopnost bez otázek splnit sebepitomější rozkaz? Tak to fakt dík. Možná kdybych měl bližší a srdečnější vztah ke starým bondovkám, měl bych teď z Kingsmana pozitivnější pocity, ale nevím. Spíš asi ne. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. První milé překvapení roku 2015. Na Kingsman jsem se opravdu těšil, protože trailery vypadaly skvěle a Matthewa Vaughna mám po X-Men: First Class ještě raději. Nicméně ani já jsem nepředpokládal, že tento film bude taková jízda a především milostný dopis akčnímu/špiónskému žánru. Na tomhle filmu je totiž znát, že jej dělal někdo, kdo se nejen vyzná v daném žánru, ale kdo především ten daný žánr miluje a neví, jak by to lépe řekl, tak vezme kameru a natočí něco takového. Po tomto filmu přeji panu Vaughnovi, ať se mu splní jeho sen a ať natočí příštího Bonda, protože tahle neoficiální verze mě neskutečně potěšila. 100 %. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Gentlemana dělají způsoby, nikoliv oblek, takže i když Vaughn vizuálně řádí mimo všechny škatulky (mlata v kostele je něco tak bezbožného, až se divím, že americké církve hlasitě nekřičí) a sype pubertální vtípky s rozpustilostí šestnáctiletého třídního spratka, což mu pak dokonale smečuje herecká sestava z říše snů, evidentně s Golmanovou zastydli v povrchních bondovských vtípcích, tudíž prostě chcete víc happy mealů a hlášek o „jiných filmech“; čtyři hvězdičky jsou vlastně lehké zklamání v rámci Vaughnovy tvorby, žánrové souputníky však pořád převyšuje o tři hlavy. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (51)

  • Šál, ktorý môžeme zahliadnuť v Eggsyho (Taron Egerton) izbe, patrí londýnskemu klubu Millwall. (vander19)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama