Reklama

Reklama

Nejsem rocková hvězda

  • Česko Já nejsem žádná rocková hvězda (festivalový název) (více)
Kanada, 2012, 85 min

Obsahy(1)

Marika Bournaki měla v deseti letech klavírní koncert v Carnegie Hall. Marika Bournaki, mladá klavíristka, dcera rumunských exulantů se narodila v Kanadě a byla zázračné dítě, ale ze svého hudebního nadání nevyrostla. Stejně jako její slavný krajan Glenn Gould i ona si získala mezinárodní renomé už v mladém věku. Studovala na Juilliard School v New Yorku a hlavně koncertovala po celém světě.
V jednadvaceti letech konstatovala: „Nechci cestovat, nechci... vidím to jako kompromis. Ráda hraju sama pro sebe, ráda se učím. Už mě nebaví rozdávat autogramy. Mám ráda svůj život, svoje zvyklosti. Ráda cvičím, ráda hraju pro pár lidí. Nejsem žádná rocková hvězda." (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

panjan

všechny recenze uživatele

Po 20 minutách jsem odešel z kina. Možná by to nebylo tak hrozné, kdyby místo simultálního překladu radši nechali originální znění s titulkami. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Až budou vaši známí nadcházející rodiče hovořit něco o tom, že by si přáli geniální dítě, nějakého toho Wolfíka Mozartů, tak jim jako odpověď pusťte tento dokument. Není to kritika, není to podpora, jde o velmi realistické časosběrné zachycení velmi pravděpodobného vývoje toho malého génia a jeho rodiny. Nechci spoilovat, ale z mého pohledu se jedná o happyendový vyústění po stránce kariérní i lidské a to považuji za téměř neslučitelné a velmi náhodné. A Mariku si vygooglete a pusťte, je vážně skvělá klavíristka. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama