Reklama

Reklama

Once Upon a Time in Wonderland

(seriál)
  • USA Once Upon a Time in Wonderland
Trailer
Fantasy / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní / Romantický
Kanada / USA, (2013–2014), 9 h 6 min (Minutáž: 41–43 min)

Předloha:

Lewis Carroll (kniha)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Sophie Lowe, Michael Socha, Peter Gadiot, Emma Catherine Rigby, Naveen Andrews, John Lithgow, Whoopi Goldberg, Peta Sergeant, Ben Cotton, Iggy Pop (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Ve Viktoriánské Anglii, mladá a krásná Alenka (Sophie Lowe) vypráví příběh o neznámé nové zemi, která existuje na druhé straně králičí nory. Neviditelná kočka, housenka kouřící vodní dýmku a mluvící hrací karty, to je jen výběr fantastických postav, které tam potkala během neuvěřitelného dobrodružství. Doktoři mají Alenku za duševně chorou a tak ji nabízejí lék, který jí pomůže zapomenout. Alenka přijímá, hlavně díky ztrátě své lásky Cyruse (Peter Gadiot), pohledného a tajemného džina. Ale hluboko uvnitř Alenka ví, že ten svět existuje. Do nemocnice v pravý čas ji přišel zachránit cynický Králový spodek (Michael Socha) s bílým králíkem (John Lithgow). Společně odcházejí králičí norou do Říše divů, kde je všechno možné. (Mary33)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

PKD 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanda všeho, co souvisí s Alenkou ani nemohu jinak. I přes tu hl.představitelku s koňským xichtem a toho jejího ultra hezounka, díky kterému vypadá ještě blběji, než v záběrech bez něj. Pro mě jsou tak vlastně hl. STARs celé série jednoznačně, Michael Socha, který je prostě perfektní a jeho totální láska Anastázie aka Červená Královna později Bílá v podání Emmy Rigbyové.;-) Ti jsou pro mne mnohem zajímavější, než paradoxně hl. zamilovaný pár. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pohádek, magie a sil pravé lásky nebude nikdy dost, takže není divu, že se tvůrčí dvojka Horowitz-Kitsis rozhodla blíže prozkoumat dosud jen letmo načrtnutou Říši divů. Sice bez Kloboučníka, ale s pořádnou porcí nových a zcela úžasných hlavních charakterů. Očekávaným diváckým favoritem je upřímný Kluk se srdcem na (ne tak úplně) pravém místě Will a v mém případě i zlotřilý Jafar. Způsob, jakým si Ztracený veterán Naveen Andrews vychutnává každé jeho pozvednuté obočí, o těch skutečně hanebných činech ani nemluvě, je neodolatelný a na každou jeho zlovolně pronesenou repliku se bohatě vyplatí si počkat. Když si pak uvědomím, jak mi k srdci přirostl i specifický herecký projev mrkací panenky Emmy Rigby, musím s mírnými rozpaky přiznat, že tou nejméně zajímavou ústřední postavou zůstává sama zamilovaná Alenka. Ne snad že by svými rozhodnutími iritovala či brzdila děj, ale Anastasia nebo Cyrus dokázali upoutat daleko lépe. Hlavní ale je, jak samozřejmě do sebe i přes nejrůznější průvodní zádrhely (proměnlivá kvalita triků nebo stejně jako v původním seriálu často měněná pravidla "hry") dokážou linky příjemně zapadnout a ve druhé polovině dokonce prvotřídně napínat i dojímat. Jedna série ve Wonderlandu je možná tak akorát, aby díky nezadržitelnému spádu závěrečných epizod zůstaly dojmy výrazně pozitivní, ale právě proto mi svět džinů, létajících koberců nebo uspěchaných králíků chybí už teď. ()

Reklama

dr.horrible

všechny recenze uživatele

Pôvodne som chcel pozerať všetkých 13 častí, lenže už uprostred prvej to bolo nudné, nezaujímavé, zle obsadené aj zahrané, a hlavne neuveriteľne lacné. Šesťkorunová výprava a triky tomu naozaj hodne ublížili; dokonca viac, ako že predstavitelia dvoch hlavných úloh zvládajú jeden výraz dohromady. Millie Bobby Brown sa objaví hneď v úvodnej scéne, v klasických modrobielych šatách ako z Disneyho verzie a v tom okamihu to vyzerá ešte fajn, až pokým sa to po dvoch scénach nezmení na súčasnosť. A vráti sa uprostred piatej epizódy, v podobe jak keby upside down verzie Alenky, v halucinačnej (alebo jak to nazvať) sekvencii. Na pár minút. A je roztomilá. Ale sledovať celý seriál je ok tak pre masochistov. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál působí v letošní nabídce jako popelka, ale já mám pohádky ráda. Od druhému dílu jsem začala fandit Alice a Cyrusovi, stejně tak jako Srdcovému klukovi a Anastazii. Je to pohádkové ve všech ohledech, líbí se mi fantazie tvůrců i to, jak mají vystavěný příběh. Mělo by jít o uzavřené story, tak jen doufejme, že seriál nezruší dřív, než odvysílají všechny epizody. Bylo by smutné nedočkat se toho pravého pohádkového konce. ()

erased odpad!

všechny recenze uživatele

Seriálová Alenka je ukázkovým příkladem naprosté deformace předlohy. Zatímco podobně volně adaptovaní Mušketýři si i přes moderní feel zachovávají i to nejlepší z klasické předlohy a špatné jméno jim rozhodně nedělá ani jistá produkce BBC, zde tvůrci tlačili na pilu tolik, že výsledný neforemný a nepovedeně pohádkový kýč postrádá jakoukoli poetiku původního cesty do Říše divů. Jeden na druhý neuvážlivě navršili podivné prvky a postavy, které snad svět měly obohatit, ale místo toho z něj udělaly fantasy mišmaš bez špetky nápadu. Ale v Říši divů je přece možné vše! Pche... Výsledek pak kromě Džin Vadera, "Bloody hell" srdcového spodka, kdovíproč růžové královny i ostatních bezezbytku nesympatických postav (všichni mimochodem otřesně zahraní) stahují ke dnu také idiotské dialogy a žaludek zvedající levné vizuální efekty, výjimkou budiž poměrně slušný bílý králík. Týden po přetrpění této tortury si už nedokážu vzpomenout na jediný klad, snad kromě nečekaně povedené hudby a včasného ukončení. Jakékoli závany pomyšlení na milosrdnější hodnocení ale okamžitě přebíjí vzpomínka na zdejší verzi Tlachapoudky, za kterou by tvůrcům nebyl žádný trest dost krutý. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (2)

  • Seriál je silně inspirovýn legendární počítačovou hrou "Alice Madness Returns". (marketagarai)
  • Díky malému rozpočtu se tvůrci s efekty moc nepárali a tak dochází k mnoha zábavným chybám při použití zeleného plátna. Alenka (Sophie Lowe) často nosívá téměř neviditelné boty či dokonce levituje. To samé se jí děje s obličejem a vlasy. (Peccoskaify)

Reklama

Reklama