Reklama

Reklama

Ilo Ilo

(festivalový název)
  • Singapur Ilo Ilo (více)
Trailer 1
Singapur / Japonsko / Tchaj-wan / Francie, 2013, 99 min

Obsahy(1)

Školák Jia Le svým chováním trápí učitele i rodiče a tak se jeho matka Hwee Leng rozhodne zaměstnat filipínskou chůvu Terry, která se do Singapuru vydala za lépe placenou prací. Napětí mezi chlapcem a jeho chůvou ještě umocňuje Hwee Leng, jejíž povaha také nepatří zrovna do učebnic. Intimní rodinné drama debutujícího Anthonyho Chena vyniká precizním scénářem, pozorností k všednodenním drobnostem a citlivým nasnímáním. Kromě psychologického vhledu do nitra postav se zaobírá i neutěšenou situací v Singapuru 90. let, zmítaným krizí a společenskými i rasovými problémy. Vypravěčsky i stylově úsporný, přesto strhující film. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (7)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Spoznáme jednu rodinu. Aj ich starosti aj to ako nedobre sa s nimi dokážu vysporiadať. Skutočný obraz dospelosti a neschopnosti udržať si perspektívu v dobe a v krajine kedy je to skrátka ťažké. Ale pritom je to ľudské. Aj napriek tomu, že je tam viac nedobých vecí ako dobrých, je to natočené s ľahkosťou a bez vyslovene zlých alebo nepríjemných scén. Anthony Chen má obrovský cit pre to zobraziť veci také, aké sú a aké by mohli byť. Páčilo sa mi to. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ze Singapuru v koprodukci s dalšími zeměmi dorazil snímek, který ukazuje, že i zde je možné natáčet silné, i když velmi niterné snímky. Vlastně jen příběh o jedné ženě a jednom chlapci. Nic víc, ale přesto vás to dovede zaujmout a místy doslova ukovat k místu, kde sedíte a snímek sledujete. Velmi dobré. ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Toto setkání s jednou singapurskou rodinou, včetně chůvy malého rošťáka, bylo pro mě moc příjemné a jen nerada jsem se s nimi všemi loučila. Film nemá žádná hluchá místa, okamžitě vás vtáhne do děje a nepustí až do konce. Herci působí ve všech situacích tak přirozeně, že je opravu radost je sledovat.. Viděno v rámci Challenge Tour 2017:30 dní se světovou kinematografií. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Obyčejný příběh jedné rodiny, který zaujal především citlivou režií, -neruší, nezasahuje do děje-, a taky s přirozenými hereckými výkony. Režisér Anthony Chen v budoucnu ještě může překvapit. 3,5/5 ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Toto je fakt velmi dobry film. A nehovorim, ze nie som prekvapeny. Vacsinou k azijskym filmom pristupujem s istou davkou...jejej, bude to divne, strasne pomale, v celku vlastne dost odveci, ale tak treba si rozsirovat obzory. Toto je vsak kvalitny priam europsky (Francuzko mam na jazyku) maly velky film. Rodinu zasiahne ekonomicka kriza. Najprv nenapadne, trosku vtieravo sa vsak neskor prevali plnou silou a zmeni zivoty vsetkycm, ktorych sa dotkne. Nieco, co sa moze stat vsetkym a mnohym aj stalo. Je to sucasne, trochu exoticke avsak dostatocne "obycajne", aby sa tam naslo vela ludi. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama