Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Hernajs, tadle umělá potvora, tu sem viděl v kině snad uplně jako první věc, co si pamatuju...ještě před Krotilema duchů a dalšíma už "normálníma" filmama...i když je možný, že sem možná viděl i Muže z Hongkongu, ale bude to tak ze stejný doby, z nějakýho toho dávnověku, dneska už by to asi bylo jen k smíchu, ale tenkrát to bylo i k pláči, tudíž i k smíchu vlastně...no jo klasika, letní kino, rok asi 87 nebo 88 a de se na Gappu, vida vida, jak se ta potvora vynořila ze vzpomínek už pohřbených... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Realisticky zhodnotit Gappu by znamenalo rozhodovat se mezi 1 hvězdičkou a odpadem a nejspíš by zvítězila kategorie odpad. Je to film neuvěřitelně naivní a hloupoučký, už v době svého vzniku technicky zastaralý. Jenže svou nezastupitelnou roli v mém hodnocení a určitě i v hodnocení ostatních hraje nostalgie. Gappa byla prvním filmem, který jsem v kině shlédl jako malý kluk a byl jsem z něj jednoznačně unešený. Těch příšer jsem se nesmírně bál a nekvalitní triky mě tehdy šokovaly. V 70. letech byla Gappa u nás velice populární, v kinech prošla třikrát, pokaždé za velkého zájmu. Nabídka v daném žánru byla holt strašně chudičká. Dnes už je to jen součást filmové historie, zajímavá pouze pro sběratele žánru a fanoušky filmové historie. Celkový dojem s ohledem na nostalgii: 30 %. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nezažil Gappu ani Godzillu, Gameru a jiné sympatáky v socialistických kinech. Tudíž nemám důvod nostalgicky přidávat hvězdičky v hodnocení. A přece se mi to líbylo. Ta infantilnost, dětinský scénář, výkony (ne)herců a hlavně "triky". To všechno byla paráda. Skupina vědců na jakémsi bohém zapomenutém ostrově najde Gappa mládě a přiveze si ho s sebou do laboratoří velkoměsta. Samozřejmě tohle se nelíbí Gappa rodičům a ti podniknou trestnou výpravu za záchranou potomka. Kouzelné jsou všechny akční scény, které ocení hlavně příznivci brakových amerických hororů 40 - 50-tých let. A sladoučký závěr se štastnou Gappáckou rodinkou je jen třešničkou na dortu. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl jako dítě v kině a pamatuji si, že si z filmu vůbec nic nepamatuji, takže mě nejspíš extra neuchvátil (na rozdíl třeba od King Konga s Bridgesem). A ono se není čemu divit, je to klasická monster pakárna s obříma loutkama příšer, které jsou k smichu a divákovi je jich líto, že to do nich ti zlí japončíci perou ze všeho možného, od pistolek přes kulomety až po tanky a letadla. Film bych doporučil jen těm, kteří film v minulosti taky viděli, pro osvěžení paměti, pak těm, kteří musí vidět každý monster movie, všem ostatním bych sledování nedoporučoval, podobných filmů je spousta, a jsou mnohem vydařenější nejen po trikové stránce, ale i scénáristické. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Film edwoodovských kvalit. Většina filmu je docela nuda, ale řádění Gapp (tj. chlápků v ještěrko-netopýro-slepičích kostýmech) v nepovedeně vymodelované krajině plné angličáků, miniaturních tančíků a papundeklových baráčků je opravdu k popukání a vysloužilo si u mě celé tři hvězdičky. K dostání v Levných knihách za hubičku, a to se myslím vyplatí. Btw - nápisy na obalu jako "Zlatý fond světového filmu", "Před Godzillou byla Gappa" a "Nejznámější monstrum opět na scéně" jsou skoro stejně legrační jako samotný film. ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama