Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Bohužel... Některé filmy staršího data mají v sobě cosi kouzelného... I tento film cosi kouzelného v sobě má, ale je tam toho opravdu stráááášně málo... Nejúžasnější scéna je jak Gappy likvidují město svým ohnivým dechem a obřím vzrůstem... Jinak opravdu film nabízí strašně málo... Jako velmi úsměvné příjdou scény létajících Gapp a nebo jejich vynoření.. Ale jinak opravdu fanouškem tohoto filmu být nemohu. Narozdíl od jiných historických kousků mě Gappa pobavila pramálo. Jde o pokus o opravdu katastroficko hororvý scifi film v době kdy efekty byli opravdu slabé a na můj vkus je pokusu o tyto zvláštní efekty ve filmu příliš. Celkem dojemný je konec, který ale film po tak slabém průběhu nemůže zachránit.. ()

Jayem odpad!

všechny recenze uživatele

Keďže ma k tomuto filmu neviažu žiadne sentimentálne úchylky tak hodnotenie zodpovedá kvalite filmu. Dej je taký jednoduchý a pritom stupidný že to až trieska dverami. Prakticky po 15 minútach viete presne čo sa stane do konca filmu. Ešte horšie ako ten príbeh sú však masky (gappa alebo čo to malo byť vyzerala ako andulka, ktora chodí ako človek v nepohodlnej maske a na chrbte ma namiesto krídiel rogalo ), herci a efekty ( ak sa to tak dá nazvať ). Kartónové domy, detské tanky a rakety vyzerajú strašne umelo v každom zábere. Jednoducho a výstižne odpad! ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nezažil Gappu ani Godzillu, Gameru a jiné sympatáky v socialistických kinech. Tudíž nemám důvod nostalgicky přidávat hvězdičky v hodnocení. A přece se mi to líbylo. Ta infantilnost, dětinský scénář, výkony (ne)herců a hlavně "triky". To všechno byla paráda. Skupina vědců na jakémsi bohém zapomenutém ostrově najde Gappa mládě a přiveze si ho s sebou do laboratoří velkoměsta. Samozřejmě tohle se nelíbí Gappa rodičům a ti podniknou trestnou výpravu za záchranou potomka. Kouzelné jsou všechny akční scény, které ocení hlavně příznivci brakových amerických hororů 40 - 50-tých let. A sladoučký závěr se štastnou Gappáckou rodinkou je jen třešničkou na dortu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Realisticky zhodnotit Gappu by znamenalo rozhodovat se mezi 1 hvězdičkou a odpadem a nejspíš by zvítězila kategorie odpad. Je to film neuvěřitelně naivní a hloupoučký, už v době svého vzniku technicky zastaralý. Jenže svou nezastupitelnou roli v mém hodnocení a určitě i v hodnocení ostatních hraje nostalgie. Gappa byla prvním filmem, který jsem v kině shlédl jako malý kluk a byl jsem z něj jednoznačně unešený. Těch příšer jsem se nesmírně bál a nekvalitní triky mě tehdy šokovaly. V 70. letech byla Gappa u nás velice populární, v kinech prošla třikrát, pokaždé za velkého zájmu. Nabídka v daném žánru byla holt strašně chudičká. Dnes už je to jen součást filmové historie, zajímavá pouze pro sběratele žánru a fanoušky filmové historie. Celkový dojem s ohledem na nostalgii: 30 %. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

No to bylo něco - tedy v našem dětství, tj. u mě v pravěku, kdy žižka měl obě oči atd... jako malí, jsem chodili do kina z očima navrhch hlavy a fandili všem tady těm příšerkám z Japonska - Gappa, Gamera, co lítala a vypadala jak želva, záporná Gaos, pogumovaná X-nestvůra z vesmíru..... sakra i ty vlašťovky, tenkrát lítaly jinak...... ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama