Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robotník v továrni na výrobu vaní Jerry Hickfang je milý, ale podivný človek. Skrýva v sebe tajomstvo v podobe lásky ku kolegyni z účtovníckeho oddelenia. Ich vzájomný vzťah však naberie vražedné rozmery.  Následne začínaú k Jerrymu prehovárať jeho domáci miláčikovia: diabolská mačka a benevolentný pes. Tí ho navedú na fantazijnú cestu smerujúcu k jeho spaseniu.
Mysteriózny psychologický thriller režíruje iránska režisérka Marjane Satrapi (Persepolis). V hlavných úlohách sa predstavia Ryan Reynolds, Gemma Arterton a Anna Kendrick. (ywo666)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (287)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, jakým absurdním způsobem (ale rozhodně účinným) se dá spojit rozverně černá komedie s mrazivě psychologickou drámou. Tohle nesourodé spojení má však své logické opodstatnění; zatímco hrdinův vnitřní svět je plný barviček, poletujících motýlků a puntičkářsky uklizeným bytem i za stavu brutálního porcování mrtvol, realita je samozřejmě jiná - smrdutější, prohnilejší a o to více smutná. Reynoldsův schizofrenní hrdina tak z temného thrilleru vlastně dělá božínkovsky ňuňu roztomilou komedii s mluvícími zvířátky jako bonus. Jen s tím detailem, že jeho pes je dobrák, kdežto kocour drzá svině s vražednými pohnutky. Že by hrdinovo dobré a zlé Já? Dost možná. Že vám to celé zní jako přehnaně bizarní úlet? Rozhodně. A to jste, prosím, ještě neviděli závěrečné titulky s absolutně ujetým Happy songem! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Satrapi je mi blízka hlavne vďaka svojej podmanivej poetike a umnému rozprávačskému štýlu. Síce nie som veľký fanúšik Reynoldsa, ale jej americký debut som si nemohol nechať ujsť. Čakal som srandu, dostalo sa mi množstvo wtf momentov. A od polovice filmu som vlastne nevedel čo ďalej čakať. Atmosféra aj pocity sa totiž v tomto prípade menili z minúty na sekundu. Niekedy som sa schuti smial. Inokedy sa mi hlavný hrdina a jeho psychické stavy dostali do hlavy a sám som mal problém cítiť sa tak v pohode ako pred minútou. Finálna pieseň, ale všetkému dodáva príjemnú bodku, takže nemám chuť vraždiť ľudí. A pritom si to pohráva s náboženským motívom, a zároveň vytvára portrét masového vraha, jeho zmyšľania a jeho choroby, takže s ním vlastne súcitíme. Na Satrapi nezvyčajný počin, ale ak sa má jej cesta uberať týmto smerom, tak sa teším na ďalší jej počin. Lebo či už chcete, alebo nie. Nedokázali by ste k tomuto filmu prideliť podobný, aspoň čo sa poetiky a spracovania týka. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Delikatesní lahůdka pro všechny ctitele a milovníky nadsázky, úchylného humoru a vyšinutých sériových vrahů. Hodně povedená černokomediální sonda do psýchy jednoho takového normálního schizofrenika, završená hezkým bollywoodským songem spolu se samotným Jéžíšem. Asi nejvíc se mi líbila scéna s jelenem. Originální, vtipné, nápadité, pohledné, ale i k zamyšlení, ty schizofrenikovy pocity a vnitřní pochody jsou tam myslím trefené trefně (tedy usuzuju tak podle knížek, schizouš fakt nejsem... leda málo). ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase po nějaké době stáhl a pustil něco o čemž jsem nevěděl vůbec nic. No a dost jsem teda zíral! Nejprve mne ohromilo hvězdné obsazení v čele s charismatickou trojicí mých oblíbených herců (Reynolds, KendrickGemma). Ihned jsem začal hádat, jakým směrem se asi bude děj ubírat, ale černá krvavá komedie se na mém seznamu asi vůbec nevyskytovala. Hlavní myšlenkou filmu je totiž úhel pohledu, kdy náš mírně narušený hlavní hrdina vidí svět až příliš růžově a přestože se snaží být hodný, něco se zvrtne a již pro něj není návratu. Výraznou roli v klíčových momentech tvoří jeho domácí mazlíčci, kdy mu jako dva strážní andělé napovídají co má udělat. Film vám určitě doporučuji. Jednak jsem ještě neviděl nic podobného, ale hlavně je to velice vtipný a nápaditý thriller, který zcela jistě neskončí jak byste očekávali. 79% ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Sing our happy song, sing our happy song, come on clap your hands, sing our happy song! Sing our happy song, sing our happy song, come on sing along, sing our happy song... --- Nečekejte komedii; ba ani takzvanou "černou komedii". Tohle je spíš regulérní horor o neodolatelně absurdnim nádechu a fikanym kontrastu barev; naprosto svá záležitost. A Ryanu Reynoldsovi tady jednoduše nejde nepodlehnout. Ať už v roli Jerryho, neomalenýho skotskýho kocourka Mr. Whiskerse nebo kultivovanýho pejska Boscoa... případně ve všech najednou. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Jerry Hickfang (Ryan Reynolds) se zmíní o Luciferovi, který je antagonistou básně „Ztracený ráj“ od Johna Miltona, po němž je pojmenováno průmyslové město – čítající 4 504 obyvatel –, ve kterém se odehrává děj filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama