Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traja dobrí kamaráti Munch, Tuck a Alex postupne získajú zvláštne zakódované správy potom, čo sa neďaleko od ich domova začnú stavebné práce. Sprvu sa obracajú na rodičov, potom na políciu s otázkou, čo majú robiť, ale nikto deti neberie príliš vážne. Rozhodnú sa preto jednať na vlastnú päsť. Objavia tak mimozemšťana, ktorý ich poprosí o pomoc, a sľúbi im, že ak sa mu neobrátia chrbtom, všetci spoločne sa vydajú na epickú a dobrodružnú cestu, ktorá navždy zmení ich životy. (Acrobat)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (65)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pohodové rodinné scifíčko, akýsi prienik niečoho medzi filmami E.T. a Super 8. Kvalitu oboch filmov to však nedosahuje. Niežeby som sa nudil, to nie, napätia si tu divák užije pomerne dosť, aj detskí herci neboli najhorší, ale akosi ma to nechytilo za srdce. Chýbala tomu postupná dramatická gradácia jednotlivých situácií v ich postupnej náväznosti, adekvátna mysteriózna atmosféra a na záver aj nejaký originálnejší nápad, ktorý by dokázal vyvolať aspoň trochu emócií. Takto to len dejovo plávalo v doprovode slušnej kamerky a už veľmi skoro bolo jasné, kam to postupne bude celé smerovať. 60/100 ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Dobrodružnej a celkem dojemnej sci-film na způsob jakože found footage o partě děcek, co pomáhaj ztroskotanému mimozemšťanovi zprovoznit jeho loď a odletět pryč. Nebudem si nalhávat, že se jedná o něco originálního, je to v podstatě příjemnej mix E.T., Číslo 5 žije a Super8, ale musím překvapeně uznat, že u mě to fungovalo bez problémů. Tedy pokud se jako divák povznesete na všechny stylové neduhy a berete film jako nenáročnou rodinnou zábavu. Sympatické mladé obsazení hraje velice přesvědčivě a mimozemšťan Echo je ten nejroztomilejší ufon od dob E.T. :). Přesto hraje jakési druhé housle v porovnání s dětskými rolemi, které se opírají především o sílu mimořádného přátelství. Nenápadný film, ale o to větší překvapení. Alespoň pro mě. ()

Reklama

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, který si pustíte v telce, dlabete křupky, pes vám leží na nohách, opíráte se o milovanou osobu, z druhé strany civí bez mrknutí očkama 2 decka a máte doma uklizený atd. Je to pro děcka, a já prej pořád děcko jsem takže za 3. Jo a jako každý taky musím samozřejmě napsat že je to jak E.T. ----- Fajfka a plác tam 3 hvězdy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro dětská sci-fi ve stylu E.T.ho mám slabost a třeba nedávný Super 8 nadchl moji dětskou duši. Škoda, že Earth to Echo není moc ambiciozní. Má sice výborné efekty, roztomile vypadajícího emzáčka, přirozeně hrající dětské herce, povedený hudební doprovod a snahu o jakýsi přesah (či spíše klasické moralizování?), ale dost to zabíjí slabý scénář a především fakt pitomá kamera. Found footage styl mi v tomhle případě moc neseděl, působilo to nepřehledně, z neustálého rozostřování mě po chvíli začala bolet hlava. A pokud tohle vadí mně, tak pochybuju, že to překousnou děcka, pro která je Earth to Echo určen především. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

E.T. meets Super 8 in low budget version. Pokus o sci-fi pre celú rodinu, v ktorom však na rozdiel od toho prvého menovaného ústredný, roztomilý mimozemšťan nedokáže vyvolať sympatie, keďže dohromady celý film nič nerobí, vidieť ho len veľmi sporadicky a skôr pripomína malú plechovú sovu než tvora z vesmíru a na rozdiel od to druhého nedokáže predviesť dostatočne svižnú dobrodružnú jazdu. Na to tu totiž nie je silný príbeh a v podstate sa len traja sopliaci premávajú na bicykloch po miestnom susedstve od benzínovej pumpy k polorozpadnutej herni až po dom kamarátky. Tým pádom tomu od polovice dôjde tempo, keďže film nemá veľmi čo predviesť a čím bližšie k záveru tým na seba vŕši aj mnoho nezmyselných situácií (napr. super tajní vládni agenti chytia malé detiská a ani nevedia, či im vôbec budú potrebné, no vezmú ich na super tajnú základňu a práve tam im majú potrebu vyrozprávať aj tie najmenšie detaily z super tajnej mimozemskej operácie!). Echo nezaujme ani po trikovej stránke, pretože väčšie scény sú tu asi tak dve – zloženie vesmírnej lode z haraburdia v poslednej scéne a rozloženie kamiónu už aj tak celé známe z traileru. Tie ani nie sú ktovieako prepracované a pripomínajú skôr štedrejšiu televíznu produkciu. Do toho všetkého si potrebné pripočítať otravne roztrasenú kameru, ktorá aj lepší záber kazí neustálym rozostrovaním, trasením a podobne (veď čo aj chcieť, keď ju v rukách akože držia deti). Vo výsledku tu tak nie je nič čo by stálo za pozornosť pokiaľ vám už netečie mlieko po brade a nie je medzi 7 až 10 r. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. června 2014 na filmovém festivalu v Los Angeles. (Piercee)
  • Originálny film natočila firma Walt Disney Pictures, ale po konečnom strihu distribučné práva odkúpila spoločnosť Relativity Studio. (ScooobyDooo)

Související novinky

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Reklama

Reklama