Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traja dobrí kamaráti Munch, Tuck a Alex postupne získajú zvláštne zakódované správy potom, čo sa neďaleko od ich domova začnú stavebné práce. Sprvu sa obracajú na rodičov, potom na políciu s otázkou, čo majú robiť, ale nikto deti neberie príliš vážne. Rozhodnú sa preto jednať na vlastnú päsť. Objavia tak mimozemšťana, ktorý ich poprosí o pomoc, a sľúbi im, že ak sa mu neobrátia chrbtom, všetci spoločne sa vydajú na epickú a dobrodružnú cestu, ktorá navždy zmení ich životy. (Acrobat)

(více)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (65)

honajz 

všechny recenze uživatele

Found footage žánr mi až asi na dvě výjimky nikdy nic neříkal, protože se vzdává toho, co dělá film filmem - možnosti narace, práce se záběry, stylizace, v podstatě i výpravy, a také možnosti vcítění se do postav. Stále mne ruší myšlenky na to, kdo zrovna a proč drží kameru a že v reálu by to stejně nebylo možné. Navíc tenhle film je sprostá vykrádačka E.T., až jsem čekal, že taky poletí na kole přes Měsíc v úplňku na obloze. Ale jinak - překvapivě - je to slušný biják, kde mi děti nelezly na nervy, i dospělí se chovají uvěřitelně, triky jsou velice slušné - třeba jak se na té skládce při jediném švenku kamery sám sestaví, odlet talíře ulicí se mi taky líbil. Takže nějakých 60 % za mne. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro dětská sci-fi ve stylu E.T.ho mám slabost a třeba nedávný Super 8 nadchl moji dětskou duši. Škoda, že Earth to Echo není moc ambiciozní. Má sice výborné efekty, roztomile vypadajícího emzáčka, přirozeně hrající dětské herce, povedený hudební doprovod a snahu o jakýsi přesah (či spíše klasické moralizování?), ale dost to zabíjí slabý scénář a především fakt pitomá kamera. Found footage styl mi v tomhle případě moc neseděl, působilo to nepřehledně, z neustálého rozostřování mě po chvíli začala bolet hlava. A pokud tohle vadí mně, tak pochybuju, že to překousnou děcka, pro která je Earth to Echo určen především. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pohodové rodinné scifíčko, akýsi prienik niečoho medzi filmami E.T. a Super 8. Kvalitu oboch filmov to však nedosahuje. Niežeby som sa nudil, to nie, napätia si tu divák užije pomerne dosť, aj detskí herci neboli najhorší, ale akosi ma to nechytilo za srdce. Chýbala tomu postupná dramatická gradácia jednotlivých situácií v ich postupnej náväznosti, adekvátna mysteriózna atmosféra a na záver aj nejaký originálnejší nápad, ktorý by dokázal vyvolať aspoň trochu emócií. Takto to len dejovo plávalo v doprovode slušnej kamerky a už veľmi skoro bolo jasné, kam to postupne bude celé smerovať. 60/100 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Děcka! I když máte v rodným listu letopočet 2000 a vejš, neznamená to, že byste neměli co nejdřív vidět "starýho" E.T.ho! Taková znalost spielbergovské klasiky vás totiž v budoucnu může ušetřit spousty bolístek! Anebo jsou na vině rodiče, kteří snímek hlavním protagonistům nepustili? Asi obojí. Každopádně: plecháček ze Souboje Titánů chce domů, pomáhá mu v tom parta teenagerů. Chvílemi je to hravě "super8tovské", chvílemi naopak předvídatelně nudné... Typický příklad takového toho stoprocentního rodinného sci-fi, které přestává napůl fungovat v okamžiku, kdy se na něj nedíváte s prckem. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Filmu neodpustím vykradnutú záverečnú scénu so "skladaním" vesmírnej lode z filmu Super 8. Ostatné je čistý priemer "detského" rodinného sci-fi, ktoré neprekvapí skoro ničím. Detské predstavenstvo je sympatické, ale ten "Alien" nepochopiteľný, resp. tento malý parchant skôr vyzerá ako detský mazlíček, ktorý o vesmíre a cestovaní ním vie akurát tak veľké hovno. Alebo lepšie povedané čo to kurva bolo za debilnú rasu? Pre mládež to môže byť rozkošný film, ale pre fanúšikov "sájnsfikšn" je tu viac otázok WTF ako odpovedí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. června 2014 na filmovém festivalu v Los Angeles. (Piercee)
  • Originálny film natočila firma Walt Disney Pictures, ale po konečnom strihu distribučné práva odkúpila spoločnosť Relativity Studio. (ScooobyDooo)

Související novinky

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Reklama

Reklama