Reklama

Reklama

Kókaku kidótai: Arise – Border 1: Ghost Pain

  • Japonsko 攻殻機動隊ARISE Border 1: Ghost Pain (více)

Obsahy(1)

Border 01: Ghost Pain - rok 2027. Rok po skončení štvrtej svetovej vojny mestom New Port City otrasie výbuch mobilnej míny. Krátko nato je zavraždený armádny dôstojník podozrivý z predaja zbraní a brania úplatkov. Vyšetrovania sa ujíma Daisuke Aramaki z Verejnej bezpečnosti, ktorý stretáva majorku Motoko Kusanagiovú, donedávna pracujúcu pod velením zavraždeného dôstojníka. Do vyšetrovania sa zapletie aj Togusa z policajného oddelenia Niihamskej prefektúry, ktorý sleduje stopu série vrážd prostitútok, a Batou, priateľ záhadne zavraždeného bývalého rangera, pre ktorého sa majorka Kusanagiová v okamihu stáva hlavným podozrivým. (Madsbender)

(více)

Recenze (19)

massdonfel 

všechny recenze uživatele

Ghost in the shell se vrátil. Přicházi s novou animací a skokem do minulosti. V této episodě se dozvíme jak se Motoko seznámí s budoucím šéfem Aramakim. Přiběh je samozřejmě jak je u Ghost in the shell zvykem celkem komplikovaný, až se někomu může zdát chaotický. Ale ono je to v podstatě dobře promyšlené a nutí to diváka přemýšlet a né se jen hloupě koukat.. Trochu jsem si nemohl zvyknout na tuto změnu animace a to, že i když postavy v zásadě vypadají stejně, tak člověk co sledoval seriál pozná rozdíl. Zásadní problém je v hudbě.. Staré animáky i původní film má úžasnou hudbu, ale bohužel zde chybí.. 7/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Funkčná zápletka, akčnejšie vyšetrovanie a náväzné prepojenia s pôvodnými filmami a sériou. Nový Ghost in the Shell je príjemným osviežením celého univerza. Oproti filozofickejším a pomalejším a v určitej miere aj politickejším dielom a častiam, je tento diel návratom do cybersveta, kde aktívne vyšetrovanie a nepríjemné prekvapenia číhajú na každom rohu. Prvé stretnutia starých známych prinášajú potrebnú dávku nostalgie a Major Kusanagi ukazuje zo seba naozaj veľa aby nie len potešila fanúšikov, ale možno aj pohladila nejaké to očko. Je veľmi fajn vidieť že aj napriek rôznym časovým úsekom ako séria vznikala si stále GITS drží svoju úroveň a dokáže variovať so svojimi témami, hoci ich nejako výrazne neobmieňa. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Ghost in the Shell se po ukrutně dlouhých sedmi letech vrátil v plné síle. První epizoda "Ghost Pain" je naprosto špičková. 50+ minutový formát GitSu oproti klasickým seriálovým dvacetiminutovkám mimořádně svědčí. Skvělá hudba, super cyberpunk/sci-fi noir atmosféra, nepovrchní zápletka, tradičně vymazlená akce a úroveň kresby a animace o něco lepší než v SAC. Nedávný Psycho-Pass od stejného studia, který se bez pochyby snažil jít ve šlépějích GitSu nyní působí skutečně jen jako slabý čajíček. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolelo. Za normálních okolností by to nebyl úplný průser, ale za zneužití ochranné známnky "Ghost in The Shell" musí být hodnocení daleko přísnější. Strašně z toho smrdí parazitování na velkém jménu. Jasně, už tu byl dřív Stand Alone Complex, ale ten byl úplně někde jinde a dokázal svoji existenci obhájit kvalitním scénářem, tady je akorát promakaná animace, ale pod vším tím audiovizuálním pozlátkem je smutné nic, ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Do světa Ghost in the Shell se ráda vrátím v jakékoliv podobě a budu hltat jakékoliv nové info o členech Sekce 9. První díl série Arise rozhodně nezklamal, přesto na seriál Stand Alone Complex nebo první film podle mě nemá. Hodně se blíží, ale nemá. Nemyslím tím opět trochu jiný styl animace nebo podobu postav, na to se dá rychle zvyknout, taktéž akce je výborná a soundtrack tradičně výtečný. Mám na mysli spíš to, jak tvůrci vznik Sekce 9 uchopili. Oproti seriálu se s postavami obtížněji sžívá, je znát, že tady se na to jde jinak, některé bych skoro ani nepoznala, což mě celkem mrzelo. Uvidíme, jak to bude na konci série. 8/10 ()

Galerie (66)

Reklama

Reklama