Reklama

Reklama

Německý lékař Wakolda

(festivalový název)
  • Česko Německý lékař (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Wakolda je pravdivým příběhem rodiny, která poskytla přístřeší nacistovi Josefu Mengelemu, aniž by znala jeho pravou totožnost, a dívky, která se bezmezně zamilovala do jednoho z největších zločinců historie přezdívanému "anděl smrti". (Nataliaoreiro.cz)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (14)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Maratónec, Hoši z Brazílie a nyní Německý lékař. Aneb vynikající kapitola ze života doktora Josefa Mengele na útěku po roce 1949. Pokusy s růstovým hormonem, experimenty na dvojčatech a skutečnost, že v roce 1960 měl před sebou ještě dalších "pěkných" 19 let na svobodě. Skvělá volba španělsko-německých dialogů a paralela s vírou k vytvoření dokonalého člověka a mechanické hračky. #cineargentino ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nesmiete čakať thrillerovú žánrovku. Wakolda má argentínsku filmovú optiku, t.j. tichú a “prázdnu", bez napätia a zvratov. Ani nie je thrillerom, je skôr drámou bez jedinej tragédie, ktorá iba niečo naznačí. Nie je ani mrazivá, postava Mengeleho nedesí, typologicky je to taký tajuplnejší, pohľadný Franco Nero. Znepokojenie a mierny hnev (bezmoc a nespravodlivosť), ktoré v divákovi film vytvorí, prichádzajú až po jej skončení a vstrebaní filmu. Každopádne som rád, že tento unikátny námet konečne niekto sfilmoval a som zvedavý na (veľmi pravdepodobný) americký remake. Už je to traplne ohraný názor, ale ano, opäť by to chcelo Finchera - a pekne po staru, a lá Se7en. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Strýček Mengele bohužel trochu v jiném pojetí, než jaké bylo k vidění třeba zde. Příběh o jedné z největších zrůd z osvětimského pekla by měl dle mě být zmapován jako vyostřený thriller, leč režisérka se rozhodla pro suchou drámu. Postava Mengeleho nemrazí, nevyvolává žádné pocity a jeho osud je divákovi lhostejný. Několik napínavých momentů tu je, ovšem z hlediska filmového i historického se jedná o pouhý průměr. 60% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Docela dobré drama o německém lékaři, známém z koncentračních táborů, který s pasem Červeného kříže, vydaným Vatikánem, prchal před spravedlností do Jižní Ameriky. Seznámí se s rodinou se třemi dětmi a dvěma v očekávání. Děti, a zvláště dvojčata, byl jeho oblíbený obor. Co se bude dít dál, uvidíte v tomto zajímavém filmu. Nejvíce mě překvapilo, jak jsme již napsala, že váleční zločinci prchali s pasy světové zdravotnické organizace, vydanými centrem Katolické církve. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"POPRVÉ, CO MNE UVIDĚL SI POMYSLEL, ŽE JSEM PERFEKTNÍ EXEMPLÁŘ. DO SVÉHO ZÁPISNÍKU SI NAPSAL: ZÁHADNÁ HARMONIE V JEJÍ NEDOKONALÉ VÝŠCE" Anděl smrti při své "Latino tour" ukazujíc nám, že svému ďábelskému poslání zůstal věrný i po válce. Poklidně plynoucí a "nedramatické" drama v kterém je Dr. Mengele šarmantní a elegantní, přesně jak ho popisovaly i jeho oběti z Osvětimi, a tak není divu, že si ho připustí k tělu i důvěřivá Natálka Oreiro, věřící, že může pomoci jejím dětem. Dostaví se i lehké mrazení z paralely mezi tvorbou mechanických panenek a vírou v dokonalou rasu, dokonalého člověka. To vše je pak zabaleno do krásného vizuálu prostředí jezerních hor. Povedené dílko nad kterým budu určitě ještě chvíli přemýšlet. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Lucía Puenzo napsala knihu, na které je tento film založen. Kromě toho napsala i scénář, film režírovala a nakonec se postarala i o produkci. (Cheeker)
  • Snímek byl v roce 2014  nominován na Oscara 2014 jako argentinský zástupce v kategorii nejlepší cizojazyčný film. (JOhanka.1412)
  • Ke svému studiu němčiny Natalia Oreiro uvedla: „Pomohl mi herec Carlos Kaspar, který je německého původu a který chodil ke mně domů každé ráno po dva měsíce, aby mne učil německy.“ (JOhanka.1412)

Související novinky

Festival argentinské kultury

Festival argentinské kultury

31.10.2014

Palác Lucerna v Praze ve spolupráci s Velvyslanectvím Argentinské republiky v Praze představují Festival argentinské kultury, který se koná v Paláci Lucerna při příležitosti 90. výročí navázaní… (více)

Reklama

Reklama