Reklama

Reklama

Pluto

(festivalový název)

Obsahy(1)

Příběh o studentech posledního ročníku elitní střední školy, tzv. horního jednoho procenta, kteří jsou připraveni udělat vše možné i nemožné pro to, aby se dostali na prestižní univerzitu. Hlavní hrdina filmu June je jedním z nich. June byl převezen z normální na prestižní střední školu. Výsledky prvního testu jej přivádějí k zoufalství. Jednoho dne zjistí, že mezi některými vysoce postavenými studenty kolují sešity s důležitými informacemi. Žadoní u členů tohoto utajeného spolku, aby mu taky dovolili přístup k sešitům, a oni souhlasí - výměnou za splnění několika úkolů. Při plnění jednoho z nich se promění v monstrum. Proč se z nevinného chlapce stalo monstrum? Co se stalo? (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (2)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Od filmu, který kritizuje nezdravou soutěživost a pokřivenost prestižních studijních systémů by člověk čekal chytřejší scénář. I když vlastně ani ne, co? Ti pořádně vzdělaní či talentovaní by asi neztráceli čas kritikou onoho systému... Ale vážně. Námět a produkční hodnota nejsou vůbec zlé. Tu a tam se objeví i vážně povedený záběr. Scénář je však tak naivní a nelogický až to není hezké a právě scénář je u těchto drama/thrillerů absolutní základ. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Naštěstí u nás nemáme moc prestižní univerzity, a tudíž se můžeme uklidnit, u nás takovéhle nebezpečí nehrozí. Jenže u cílevědomých Korejců je to trochu jinak. June se poté, co mu záběry z kamery odhalí existenci sešitu, který by mu měl pomoci k přijetí na kvalitní univerzitu. A tak se rozhodne stát členem klubu... Brutalita vyvolených je dost šílená. Navíc členové skupiny nejsou spolu zrovna kamarádi, a tak se mlátí i mezi sebou. Ve filmu se zajímavě prolínají dvě časové roviny a navíc musím ocenit výbornou práci kameramana, neboť některé záběry jsou přímo magické. Naštěstí se tvůrci soustředili na vyobrazení psychického napětí, a ne na proudy krve. O film na dobrou noc se rozhodně nejedná. 80% ()

Reklama

Galerie (27)

Reklama

Reklama