Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zobrazuje život tří kamarádů na ostrově v oblasti Zeelandu u jihozápadního pobřeží Holandska, jejíž obyvatelé se mnohým odlišují - například i vlastním jazykem, který je natolik nesrozumitelný, že film je v zemi svého původu promítán s holandskými titulky. Leen - divoký, drsný, neklidný, ale citlivý mladík, pracuje v doku u svého otčíma. Je nespokojený se svým jednotvárným zaměstnáním a sní o lepší existenci. Není ale schopen odloučit se od svých kamarádů, ale ani od ostrova, který má rád. Jeho přátelé - Daan a Jacob - jsou lépe připraveni čelit každodenní realitě. Daan je osobnost, vyrovnaný, spokojený se svou prací na rybářské lodi . Volný čas tráví v místním klubu motorkářské party. Hraje na bubny v hard-rockové kapele a experimentuje s halucinogenními sušenými mušlemi. Jacob, je nejmladší ale i nejodpovědnější z celé trojice. Motorkáři ho přijímají dost zdráhavě a v podstatě jen proto, že je výborný kytarista a autor skladeb pro jejich kapelu. Jeho snem a jedinou ambicí je hudba. Věří, že mu otevře cestu do nového života. Potřebuje ale peníze, aby mohl nahrát s kapelou CD a vydat ho. Prostřednictvím této trojice přátel prožijeme příběh mladých lidí, naplněný hledáním lásky a svého pevného bodu v životě.

Debutující Erik de Bruyn pracoval jako asistent několika režisérů (Otakar Votoček, Pim de la Parma , Paul Ruven aj) a uplatnil se také jeho herec (v Portugalsku získal dokonce hereckou cenu, u nás ho známe z epizodní role Arenda v Oskarové Antonii). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud si také myslíte, že ten Váš zapadákov je nudná díra, nejspíš hrdiny pochopíte velice rychle. Problém je, že film si stále drží stejné tempo i atmosféru. Žádná scéna tedy není skutečně dramatická, komická, vzrušující či adrenalinová. ()

coco.brice 

všechny recenze uživatele

ale jo,mne to bavilo a rozhodne to neni ztrata casu se na to podivat teda pokud nekdo da sanci i min proflakle evropske produkci...a trochu se podívat jak se žije v Nizozemí a to nejen v Amsterdamu...nudit se nebudete... ()

Reklama

Reklama