Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Seattlu se kapitán Singer a jeho přítelkyně Connie, kteří pracují pro leteckou společnost Quest Aerolines, připravují k rutinnímu letu do Dallasu se zcela novým typem letadla Gallant 270. Na palubě letu č. 19 je také letový inspektor kapitán Bouchard a s ním dvě stě dvacet cestujících. Nikdo netuší, že se kousek od nich chystá vzlétnout další letadlo, malá soukromá Cessna, kterou pilotuje poněkud nezodpovědný obchodník. Obě letadla dostanou povolení ke startu současně, obchodník však zamíří na špatnou vzletovou dráhu. Sotva se stroj ocitne ve vzduchu, spustí se v letovém středisku poplach. Dispečer, který má oba stroje na starosti, postřehne nebezpečí a pokusí se odklonit je z kolizního kurzu. Dopravní letadlo zahájí prudký obrat doprava. Pilot Cessny však začne otáčet příliš pozdě a narazí do mohutného stroje křídlem. Cessna okamžitě exploduje, druhé letadlo letí dál. Drží se ve vzduchu, ač je na první pohled vážně poškozeno. Zpočátku všem hrozí nedostatek kyslíku a rychlé podchlazení. Kapitán Singer musí společně s odborníky na zemi najít rychlé řešení. A to dřív, než stroj vystoupá do nadmořské výšky, v níž motory explodují... (TV Nova)

(více)

Recenze (37)

Nach 

všechny recenze uživatele

Ano, starší katastrofické drama, které si nezadá s velikány tohoto žánru. Nicméně na televizní film vcelku dobrý počin. Souhlas, příběh stojí na vratkých základech a osudy postav vás nechají zcela v klidu. Logiku to místy nechalo kdesi na oběžné dráze, ale i tak si to udrželo mou pozornost a já si to stoupání vcelku užíval až do konce. Takže neutrální palec a příště raději kvalitnější počiny. 60% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To není fér !! Deset let jsem byla polomrtvá a teď, když jsem se s ním konečně rozvedla, mám umřít doopravdy ??" - "O mrtvým nákladu vím svý.. Život není fér !!" Fér ?? Fér není spíš smutný fakt, že dobrý film by tady často zdejší mudrlanti nepoznali, ani kdyby jim nalískal křídlem pár po hubě.. Ačkoliv Final Descent jednoznačně platí za jasnou televizní záležitost, rozhodně se nemá za co stydět, když staví především na velmi dobrém skriptu Roberta Younga, jemuž lze vytknout snad jen to tradiční modlení se za šťastný návrat - Ačkoliv co čekat od člověka, který se prezentoval především filmovými adaptacemi biblických příběhů, že ?! - což však vynahrazuje na straně jedné slušně zvládnutým užitím žánrových vzorců, které však v rámci tématu ozvláštňuje zaměřením se na posádku letadla, aby z cestujících i dalších charakterů na zemi učinil pouhé funkční hybatele děje, což opravdu jen přispívá k udržení dramatického oblouku i napětí samotného, potažmo k jeho gradaci.. A tak ve výsledku snaživý rutinér Mike Robe dokázal takřka nemožné, když přišel s jistě zahraným - Především skvostná Annette O'Toole mě hodně překvapila.. - detailně technicky, co se týká i samotného provozu letadla, nezvykle výborně zvládnutým katastrofickým snímkem, který se v jistém smyslu jeví skutečně velmi originálním.. Skutečně velmi dobré !! ()

Reklama

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Jo, nevyhnutelný klišáky se dali očekávat (těhotná ženská, multikulti, modlení a podobný americký záležitosti), ale jinak to nebylo špatné. Ikdyž ani efekty nebyly nějak suprový (řekl bych, že to byl nízko-až-středně rozpočťák), stejně to šlo dívat bez nějakých ukrutných námitek. Hodně pozitiv bych viděl v hlavních protagonistech: Urichovi a O´Toolové. 6/10 ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Katastrofa to tedy je. A ne na druhou, ale na devatenáctou. Jeden by chytil z letadel rapla: buď to má poruchu, nebo jsou v něm hadi, teroristi, bomba, díra, ztrácejí se v něm děti a zpravidla je okupováno bandou nehereckých kašparů. A když se tyto technické závady nešťastnou náhodou nakumulují, je to k nepřežití. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Na televíziu viac než schopný katastrofický film z leteckého prostredia, ktorému nechýba akcia i fungujúce napätie. To nie je celkom bežné. Aj keď sa tradične nevyhne typickým televíznym prípadne americkým klišé, nie je ich na počudovanie až toľko. Čakal som, že počas problémov bude nejaká postava vždy len pindať a vytvárať tak dusnotu a kvázi záporáka, ale nič také sa našťastie nedeje. Možno v závere si mohli odpustiť potlesk pre pilotov, pôsobilo to trápne. Známy céčkový herec Robert Ulrich už zostarol, ale nie jeho vek je problém, skôr jeho nadváha. Vzhľadom na televízne spracovanie a príjemnú stopáž ale ide o fajn nenáročný filmík, určite žiadny prepadák. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama