Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ani supermoderní technika není neomylná. Stačí jedna nevinná nehoda a rozjetý, stále zrychlující, mnohaset tunový stroj se nedá zastavit. Vysoce technicky vybavenému osobnímu vlaku s počítačově ovládaným motorem nastanou náhlé technické problémy, když strojník omylem vylije vodu na elektrický obvod řídící jednotky. V tu ránu nad ním ztratí veškerou kontrolu a vlak díky elektrickému zkratu zrychluje každou minutu o dvě míle. Jestliže se nepodaří snížit jeho nebezpečnou rychlost, hrozí vykolejení v blízkosti nemocnice a tudíž budou ohroženy životy cestujících. Jediný, kdo se ukáže, že by mohl tyto lidi zachránit je Lucky Singer. (HBO Europe)

(více)

Recenze (89)

kingik 

všechny recenze uživatele

Možnosti tohoto akčního drama byly dost omezené. Dojde k technické závadě a vlak se řítí nekontrolovatelnou rychlostí. Jedině vlakový expert Robert Urich, který je shodou okolností v soupravě, si ví rady. Vycházím z toho, že se jedná o televizní film a nelze tedy čekat nic bombastického po technické stránce. Na televizní produkci je to docela v pohodě. Co film sráží je prezentace Uricha jako supermana, ačkoliv je herecky celkem snesitelně disponovaný, přece jen není to žádný mladík. Film se rychle rozběhne, nabere tempo, a rozhodně si diváka nezíská snadno svým tématem. Jako nepříliš náročný divák jsem se vcelku i bavil, ale rozplývat se nad ním nebudu. Štvalo mě nejvíc jaký diletantský přístup tvůrci zvolili, protože zřejmě počítali s tím, že se na to nebude dívat nikdo s odbornými znalostmi. Další faktor, který mohl být přece jen lepší, byla režie béčkaře Armanda Mastroanniho, která vždy byla moc obyčejná a jen málo strhující. Nuda by nemusela až tak hrozit, pokud se divák smíří s podprůměrným vyzněním filmu, jehož recyklovaný námět nebyl marný. 20% ()

Rider@ odpad!

všechny recenze uživatele

Takovou snůšnu trapnosti, nesmyslů, klišé a hloupostí jsem ještě v životě neviděl a lituji času, který jsem tomu při obědě věnoval. Tento typ filmu nemusí být realistický, ale autoři nesmí provádět při trvorbě hromadné hulící orgie, jako se tomu nejspíše dělo zde ... spíše to tedy bylo něco tvdršího a investory uložily do kómatického spánku, jinak si to neumím vysvětlit, že nědo nechá za svoje peníze vyprodukovat něco takového. ()

Reklama

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem se u tohohle filmu docela dobře bavil. Vždycky mě dokáže zlepšit náladu, když hledám, co už jinde bylo a co udělali zas úplně stejně. Ke konci jsem si říkal, že tam ještě chyběl nějakej tajnej zlej agent CIA nebo FBI a ani žádnej nebezpečnej náklad v tom vlaku neměli. Jinak ovšem se scénárista připravoval moc pečlivě. Pročetl všechny starší filmy o vzbouřených vlacích, nastudoval technickou vlakovou literaturu z knihovny kačera Donalda a pak se pustil do výpisků z výše zmíněných scénářů. Když to měl hotový, řekl si, že si zajde na panáka, trošku přebral a pak své dílo dokončil. A voilá, vznikl nám Nebezpečný vlak jak se patří. Ale stejně mi přijde, že už od Přejezdu Kassandra v tomhle žánru nevzniklo nic novýho ani dobrýho. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hůů-hůůůů-hůůůůůůmus! Televizní groteska, kterou si pamatuju i po cca 10-11 letech. Proč? To je jednoduché: v té době jsem měla na filmy ještě hodně nízké nároky a málokterý mi přišel jako vyloženě podprůměrná peachovina. "Nebezpečný vlak" se spolehlivě zařadil mezi ty málokteré:-). Pokud chcete sledovat nějakou splašenou mašinku, pak rozhodně zvolte mladšího brášku "Nezastavitelného" - jakkoliv jde tématicky o podobnou patetickou srajdu, celkovým provedením i hereckými výkony je o několik levelů výše... jen se u toho tolik nezasmějete. Dám 25% jako výraz uznání, že si "Anal Run" našel trvalé místečko v mé paměti. ()

Beda odpad!

všechny recenze uživatele

Tak děsivě špatné, až je to občas k smíchu. Hlavně scéna, kdy hlavní hrdina, obtloustlý Superman s příznačným jménem Lucky, z toho "neustále zrychlujícího vlaku" za jízdy celkem v pohodě vystoupí, aby si trochu zaběhal a pak do něj zase naskočil. Akční záběry vlaku "řítícího" se krajinou taky nemají chybu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama