Reklama

Reklama

Zastavit bušící srdce

(festivalový název)
  • USA Stop the Pounding Heart
Trailer

Obsahy(1)

Sara dospívá v texaské, nábožensky orientované rodině, která se živí chovem koz. Život má před sebou, ale nejprve si musí leccos ujasnit. S reálnými osobami natáčený sugestivní a mimořádně autentický snímek otevírá otázky víry i netradičních podob života a byl v premiéře uveden na MFF v Cannes. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Poznání texaského křesťanského venkova. Rozlišují se zde tři typy texaských venkovských balíků jako white trash apod. a Texasané jsou na to hrdí. Domy na venkovských usedlostech jsou dost izolované a nezamykají se. ve dne ani v noci Zato mívají doma celý arzenál zbraní. ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti toho filmu se ukryva vsechno. Od velmi, velmi intimniho rodinneho portretu, pres subtilni popis hledani sebe sama az k jakesi (skoro stredoveke) teologicko-filozoficke disputaci po roli zeny a cloveka vubec na teto zemi. Jak toho vseho Minervini dosahl je mi zahadou. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Kresťanstvo ako téma v sebe ukrýva priam osudový konflikt svätosti a svetskosti. Ten konflikt je tu naznačený vo veľmi light podobe, akurát na konci. Tým sa premrhal potenciál filmu. Ten je poznačený priam kresťansťanským fundamentalizmom a veriaci sú tu prezentovaní ako izolacionistickí podivíni. Ani fakt angažovania nehercov, nebol šťastný, lebo postavy vo filme nehrajú, prakticky sa tu väčšinu času len vyskytujú. Film odušu dokumentuje každodennosť, ale zvratu ani poriadneho deja, sa nedočkáte. IFF BA 2014. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama