Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laborantka Olina pátrá po příčinách autohavárie, která jí zasáhla do života... Laborantce Olině (D. Batulková) zemře při silniční nehodě bratr s manželkou a dvěma malými dětmi. Při práci ve fotolaboratoři se jí dostanou do ruky fotografie z neštěstí, které pořídil fotoamatér Petr (P. Kříž) z balkonu nedalekého domu. Jsou na nich zachyceny automobily, projíždějící kolem nehody, aniž by řidiči zastavili! V nemocnici se Olina dozví, že děti bylo možno zachránit, kdyby jim byla včas poskytnuta první pomoc. Nešťastná dívka se snaží vypátrat, co je to za lidi, kteří jsou k utrpení ostatních tak lhostejní... (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Z nevyrovnaného snímku se nakonec vyklube docela zajímavá inscenace. 1) Zajímavý námět shazuje unyle neohrabaná režie, jakou bych od 51letého Františka Filipa tedy nečekal a neuvěřitelná naivita dialogů i zpracování._____ 2) Zaujal mě zelinář, který hovoří o humánním podtextu svého konání. Inu, jak pravil profesor Hrbolek ve filmu Marečku, podejte mi pero, i skladník si může číst Vergília v originále._____ 3) No, soudruzi, moc pěkný obrázek socialistického člověka to nedává. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Když pominu mdlý, nevýrazný projev hlavní představitelky, musím přiznat, že mne zaujalo jak téma, tak i jeho zpracovaní. Nabízí se otázka: Jak bych zareagovala já? Popravdě řečeno - pokusila bych se pomoci, ale asi bych se bála, jestli situaci i svůj vlastní stres dokážu zvládnout. Nemám - bohudíky - s poskytováním první pomoci žádné zkušenosti. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Stejně, jako v dokonalé slovenské inscenaci Sedem svedkov, je základem tohoto TV filmu hledání odpovědi na jednoduchou otázku "Proč...?" A výsledek? Lži a neblahé důsledky. Důsledky jsou ovšem relativní, někdo ztratí pověst, někdo pár stovek na výplatě, někdo rodinu. Mistr podobných inscenací či seriálů zvolil skvělé herecké obsazení, do kterého, naštěstí pro film, zapadají i mladíčci Dana s Pavlem. Skvělý kontrast povah v nastalé situaci a silný i dobře zpracovaný, stále aktuální námět, to jsou základy mého hodnocení. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Pane doktore víte že neposkytnutí pomoci je trestné? Vím, ale strašně špatně se to dokazuje... ''. ---- Ačkoliv šlo o silné téma, bylo to celé zpracování velmi mdlé, jakoby bez emocí a že tam pro ně prostoru bylo sakra dost. Film na celkem jednoduché, ale o to závažnější zápletce tepe do lidské lhostejnosti a nechuti pomoci druhému v nouzi a to z rozličných důvodů. Tehdy za socíku to byla navíc samá černá jízda, různé čórky, melouchy v pracovní době a to se pak blbě zastavuje u nehody aby se zjistilo, že jste ten den vůbec tudy neměli jet, nebo, že máte auto plný bedýnek podpultových mandarinek... No a o milenkách ani nemluvím, to je nadčasová záležitost. Připočteme-li k tomu maloměsto, kde se všichni znají a 4 těžce zraněné ve vraku auta (z toho 2 malé děti) z nichž někdo mohl přežít pokud by se mu dostalo náležité pomoci, máme tu solidní drama. Bohužel na mně to bylo lehce překombinované i když tu bezmoc a vztek mladíčké Batulkové bych chápal. Ale už jen to jak se s Batulkovou každý v klidu vybavuje... Dnes by asi tvrdě narazila hned někde na call centru či sekretariátu s tím ať nechá vzkaz. Dnes ale také naštěstí není problém k nehodě přivolat pomoc a dokonce s operátorkou přes mobil základní pomoc poskytovat bez jakýchkoliv zkušeností do příjezdu profesionálů. A ti jsou dnes na místě také velmi rychle. Jinak tato TV hra nevybočuje z tvorby té doby a už jen z flétnového hudebního doprovodu na vás dýchnou studiové TV inscenace osmdesátých let. Výhodou těchto věcí je často husté obsazení skvělých herců, dnes již většinou nežijících legend čs filmu. Dávám tedy za 3 balíky fotopapíru. * * * ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být silnější, nebýt neautentické mluvy a hlavně odhalování některých "dobrých důvodů" jako lživých. Navíc tajemné spiknutí proti hrdince sice dává dobrý smysl, ale posouvá to trochu jinam. Celkové povedení trochu chabé, ale herecky dobré (zejm. Batulková, Vala, Menšík, Němec, Řanda, Kříž - přičemž kvalitní herecký výkon jistých postav je pro tuto inscenaci klíčový). Tři hvězdy jsou možná moc, ale někdy možu být štědřejší. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama