Reklama

Reklama

Na cestě - Série 14 (2012) (série)


Na cestě po Ho Či Minově Městě (S14E34)

(epizoda)
Česko, 2013, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem do hlavního města motorek na české pivo, do slavného bistra Nudle míru a na návštěvu vodního loutkového divadla... Po skončení vietnamské války se sice jedna z metropolí Vietnamu oficiálně přejmenovala na Ho Či Minovo Město, ale přesto mu i místní neřeknou jinak než Saigon. Není sice hlavním městem země, ale jede na mnohem vyšší rychlostní stupeň než poklidná Hanoj. A to doslova. Saigon je totiž městem s největší koncentrací motorek na světě. Kromě dětí a invalidů ji má snad každý. V téměř desetimiliónové metropoli jezdí na šest miliónů strojů a město doslova ovládají. V tomto bzučícím úlu jsou chodci téměř bez šance. Když ale zastavíte, můžete objevit spoustu skrytých půvabů bez ustání pulsující asijské megapole. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám pocit, že jsem se toho o Ho Či Minově Městě příliš nedozvěděl. Informace o tom, že někdo prodává maso na rožku ulice ve 30 stupních ve stínu, že se tam točí české pivo, a že tržnice přetékají čerstvými rybami, mi na kvalitní cestopisný dokument připadají zoufale nedostatečné. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fajn cestopis na vyplnenie krátkeho voľného času. Nie je ničím objavný, len prináša pár zaujímavostí a obrázkov z Vietnamu, napríklad vodné bábkové divadlo, prehliadka trhoviska a reštaurácie s chutnými aj nechutnými výjavmi, futbal s pingpongovou loptičkou a nočný život. Obsah trochu klame, Bartoška a Donutil tam neboli, iba čítajú komentár. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama