Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (600)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Úsměvná, pohodová, prosluněná podívaná na jedno použití. Sází na hlavního hrdinu-sympaťáka, sexy postavu Scarlett Johansson, spoustu dobře vypadajícího jídla a tu maximálně sedící hudbu. Na druhou stranu nenabízí skoro žádný humor, je skoro až zoufale předvídatelná, a ten optimismus, naivita a důraz na „rodinnost“ mě osobně mírně iritovaly. Vidím to na čistý průměr. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Favreau je Šéf. A teraz tým nemyslím jeho postavu vo filme, ale jeho režisérske schopnosti. Príbeh nieje extra zaujímavý, ale skôr extra pútavý. Taká atmosféra a sympatické postavy sa vidia len v malo ktorom filme. Navyše aj casting sa podaril. Favreau je šéf ako som spomínal, jeho sopliak (ja viem, že nemáte radi decke postavy, ktoré majú vo filme veľa priestoru ani ja nie) Emjay Anthony mal ale nielenže fajn napísanú postavu aby zbytočne nerušila, navyše je sním aj sranda a v podstate vôbec neotravuje. A tretí do party aby sa mohlo začať variť je John Leguizamo, ktorý výborne okorení celú partičku. Oliver Platt, Dustin Hoffman a Robert Downey Jr. tiež potešia a ako okrasy sa tu promenadujú kosti Scarlett Johansson a Sofia Vergara. Veľmi milo ma prekvapil tento film. Nie len super castingom, ale hlavne svojou ľahkosťou a zábavnosťou. Keby som bol kuchár, určite sa by som sa cítil ako prasa vo válove a určite by som išiel do plna. 89% - 4* ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Film pre všetkých nás - kulinárov, ktorý úchylne pozerajú všetky recepty na nete na svoje obľúbné jedlá a chcú ich stále vylepšovať podľa seba a radi si vychutnajú dobré jedlo. Konečne komédia, ktorá má "flow" jak sviňa, nič významné sa tu nerieši, film si skrátka plynie. Chefko varí, potom zase varí, potom je, potom zase varí, potom cestuje, občas si zoberie od svojej afektovanej kubánky (inak totálne neherecké drevo, ale vyzerá OK:) decko a potom zase varí a cestuje atď. No big deal a predsa sa jedná o jednu z najlepších a hlavne (!) najprirodzenejších & najpríjemnejších komédií za posledné obdobie. Foodporn rules!!! Btw, verbal nekecá, počas filmu sme si s Nunkou museli dať poriadne neskorú večeru, nedalo sa inak... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Komu nešmakuje kopa dobrého jedla, pohodoví ľudia a rozvášnené chuťové poháriky na filmovom plátne. Tento film je jedna veľká pohoda, natočená nekomplikovane, priamočiaro a s chuťou. Neokúkané tváre, kde ani americké klišé nevadí a príjemne pôsobí. Jedinou nevýhodou filmu je, že po filme zostanete hladní aj keby ste nechceli:) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jon si to tedy užíval opravdu ve velkém stylu. Co si uvařil, to si taky sám zbaštil, ale myslím, že i jako herec si pochutnal občas na nějaké té mňamce, kterých tam bylo obrovské kvantum a tak krásně to všechno vypadalo, až jsem měla pocit, že to voní i skrz ten monitor. Jon mě chytnul za srdce, má v sobě velkou dávku zvláštního charisma, takže ať si Carla Casperra ta jeho polovička hezky pohlídá. Mít doma takovýho fajn chlápka, který ještě umí takhle vařit, to je poklad pí Casperová ! Celý film byl krásně barevný, moc chutný a s hudbou přímo lahůdkový. A ještě vím pánové, na co je taky dobrá kukuřičná moučka....to jsou věci :-) Jone u mě jsi rozhodně zabodoval ! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní natáčení začalo v srpnu 2013 v Miami v restauraci Versailles a hotelu Fontainebleau. Film byl také natáčen v New Orleans, Los Angeles a Austinu. (KOOHA)
  • 25. 4. 2013 vydal časopis Variety informaci o tom, že Jon Favreau napíše, zrežíruje a sám si zahraje ve filmu Chef. 12. 6. 2013 bylo potom zveřejněno, že filmová společnost Open Road Films získala práva na distribuci filmu v USA, zatímco Aldamisa Entertainment bude financovat a produkovat. Produkce filmu začala v červenci 2013 v Los Angeles. (KOOHA)

Reklama

Reklama