Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (600)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná Favreauova šílenost, do které se mu podařilo do menších roliček nalákat pár zvučných jmen. Příběh je vybudován na pěkné řádce klišé, ale dokázal mě několikrát rozesmát, takže klišé ať vezme čert. Hlavní hrdina a režisér v jedné osobě je poměrně sympatický a nemá problém film utáhnout. Méně sympatická byla jeho multikulturní smečka poskoků, ale při trošce snahy se dali překousnout. Největší dojem na mě dělala rozhodně kupa dobrot. Prakticky jsem během sledování prožíval gastronomický orgasmus, a to jsem na sebe nesahal a ani jsem k tomu nenutil nikoho jiného. Naopak mi překážel přehršel sociálních médií, ale chápu, že to bylo hlavním takovým symbolem střetu dvou generací. Trošku to vypadá, že se s těmi všemožnými animacemi, co kdo píše, roztrhl pytel. Člověk to vidí častěji a častěji a já zrovna nepatřím do fanklubu. Odpustil bych i několik srdceryvných příběhů a promluv do duší. Celkově bych se přemohl dát snad i 4 kousky. Celkový děj je takřka o ničem, když se nad ním člověk na moment zamyslí. Nicméně jsem se během přátelské stopáže ani chvíli nenudil a několik pasáží je celkem vtipných. Jen jsem nedovedl docenit sypání mouky do intimních partií. Při první příležitosti však rozhodně vyzkouším. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek boduje především proto, že si Favreau uvědomil dvě resp. tři zásadní věci (čti pravdy). Láska prochází žaludkem, chlap v kuchyni je sexy :-) a ikdyž problémy nevyřešíte tím, že se dobře najíte, tak nějak se zvládají líp._ Chef je bezesporu nejsilnější v prostřední (road movie) pasáži, kde Favreau netlačí ani na okamžik na pilu a linie otec- syn je sympaticky přirozená. Ve zbylých částech se bohužel nevyvaroval typickým neduhům, tj; určité šablonovitosti, klasickým klišé, stejně jako faktu, že snímek nakonec i dospěje k očekávanému rozuzlení. Za tu přirozenost a bezstarostnost, kterou však snímek po celou dobu vyzařuje, si body resp. pozornost zaslouží. Kalkul jsem tam totiž nenašel resp. necítil. 70% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vidieť partičku z najlepšej súčasnej komiksovej produkcie ako sa napchávajú skvelo vyzerajúcim jedlom za zvuku latino hudby, je neodolateľné. Celý čas som jedol všetko čo bolo po ruke, len aby som sa vyrovnal pochúťkam na plátne a nepriblížil som sa im ani zďaleka. Pritom skvelé jedlo zbožňujem a neviem sa ho nabažiť. Vidno, že Favreau nie je fušer a jeho Kovboji a Votrelci boli skrátka blbosťou nad ktorou mali dozor debilný producenti. Ale toto jeho sofistikované dielko je úžasný spôsob ako zobrať klišé príbeh a svojou osobitosťou ho hodiť do pohody. A verte mi. Ten film je mega pohodový. Začínam sa tešiť na Knihu Džungle. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Během projekce jsme v noci vymetli: talíř mozarelly s maďarskou mletou paprikou exclusive, olivami a rajčetem ozdobeným bazalkou, slaninovou pizzu s feferonkami a cibulí, misku kešu oříšků, jedno balení slaninových TUC a někde v sedmdesáté minutě to chlap nedal a hodil na gril dvě flákoty de luxe hovězího, které se marinovalo na dnešní zahradní žranici. Spráskali jsme to bez chleba a vyžahli k tomu metaxu s počtem hvězd, jako na nebi. Opravdu moc pěkné! Ale kdo viděl film, zajisté chápe. Před promítáním tedy doporučuji plnou lednici potravin, kdy slanina platí za základ, nebo číslo na kvalitní restauraci, která disponuje rozvážením, ale urychleným. A pokud jste na tom jako já a měli jste možnost jíst vynikající kubánské sendviče z pojízdného stánku třeba na Key Westu nebo v Miami na Ocean Drive, bez alkoholu to nostalgické vzpomínání chuťových pohárků nezaženete. :))) Vyjma výše uvedených komplikací, které si žádají pečlivou přípravu, se jedná o parádní filmový počin. Sedl nám skvěle! Tak skvěle, že se ani výčitky nad velkou žranicí a nějakým tím kilem navrch, nedostavují. Zůstává jen příjemná vzpomínka na suprovní májovou noc. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, proč se takové filmy točí, to je mi fakt záhadou. Rádo by kuchařská, svěží a oddychová komedie, jejíž kvalita klesala raketovým tempem dolů. Přes obstojný začátek, nudnou druhou třetinu a naprosto klišovitý konec. A já se starý vůl, zase nechal napálit těmi procenty. Sakra. Nešly už mi moc ve škole a tady, dost často taky. Ale slibuju, že se je do budoucna naučím, abych se podobným kolapsům jednou pro vždy vyvaroval. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • 1. 5. 2014 Jon Favreau vydal obal soundtracku k filmu, který vytvořil přímo Robert Downey Jr. Soundtrack jako takový byl následně vydán 6. 5. 2014 společností Milan Records. (KOOHA)

Reklama

Reklama