Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (600)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pohodová dramédia, ktorá vlastne neni ani dráma, ani komédia, takže je to skôr akýsi bezstarostný road-movie, ktorý vám navodí pozitívnu energiu a sentimentálny úsmev bez toho, aby ste si ten sentiment všimli. Jon Favreau skrátka vie, ako spraviť žánrovku, ktorá bude vynikať spomedzi priemeru, aj napriek tomu, že to vlastne priemer je. 80%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEJSEM DOKONALEJ. NEJSEM NEJLEPŠÍ MANŽEL... A MRZÍ MĚ, JESTLI JSEM NEBYL NEJLEPŠÍ OTEC. ALE V TOMHLE JSEM DOBREJ. CHCI SE O TO S TEBOU PODĚLIT. CHCI TĚ NAUČIT, CO JSEM SE NAUČIL JÁ. TÍM, CO DĚLÁM, OVLIVŇUJU ŽIVOTY LIDÍ. A POHÁNÍ MĚ TO A MILUJU TO. A MYSLÍM, ŽE KDYŽ TOMU DÁŠ ŠANCI, ZAMILUJEŠ SI TO TAKY."... /// Kulinářský orgie (ne vole, na kuře s rejží zapomeň…), víc než solidní obsazení a takovej příběh vo kuchařovi, kterej vyměnil nóbl restauraci za pojízdnej stánek (kterej má i při kurevský představivosti celkem daleko do nákladního automobilu s potravinama…). Když píšu příběh, myslím tím PŘÍBĚH! Žádný salvy smíchu, jen (v uvozovkách) taková pohodovka o zalepení díry na hladovým americkým trhu a vobjevení cesty k synovi. Kdyby to bylo podle skutečný události, možná by tahle reklama na Twitter a na rodinu chytla jinej rozměr. (Nebo taky ne!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju něco tweetnout. 2.) Viděl jsem Babicu kupovat pojízdnej stánek na párky v rohlíku. 3.) Thx za titule ,,urotundy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná Favreauova šílenost, do které se mu podařilo do menších roliček nalákat pár zvučných jmen. Příběh je vybudován na pěkné řádce klišé, ale dokázal mě několikrát rozesmát, takže klišé ať vezme čert. Hlavní hrdina a režisér v jedné osobě je poměrně sympatický a nemá problém film utáhnout. Méně sympatická byla jeho multikulturní smečka poskoků, ale při trošce snahy se dali překousnout. Největší dojem na mě dělala rozhodně kupa dobrot. Prakticky jsem během sledování prožíval gastronomický orgasmus, a to jsem na sebe nesahal a ani jsem k tomu nenutil nikoho jiného. Naopak mi překážel přehršel sociálních médií, ale chápu, že to bylo hlavním takovým symbolem střetu dvou generací. Trošku to vypadá, že se s těmi všemožnými animacemi, co kdo píše, roztrhl pytel. Člověk to vidí častěji a častěji a já zrovna nepatřím do fanklubu. Odpustil bych i několik srdceryvných příběhů a promluv do duší. Celkově bych se přemohl dát snad i 4 kousky. Celkový děj je takřka o ničem, když se nad ním člověk na moment zamyslí. Nicméně jsem se během přátelské stopáže ani chvíli nenudil a několik pasáží je celkem vtipných. Jen jsem nedovedl docenit sypání mouky do intimních partií. Při první příležitosti však rozhodně vyzkouším. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Parádní náladozdvihač! Po dlouhé době velmi chutná, milá pohodovka, co zasytí i ty největší škarohlídy. Příjemné obsazení, uvolňující kubánské rytmy a velká porce delikátních záběrů, po jejichž zhlédnutí budete zaručeně smutně zírat do své chladničky podobně jako pes do prázdné misky. Nutno dodat, ani jedna sekunda nazmar! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Šéf je skvelý film pre každého, kto má rád jedlo a varenie. Vidno, ako veľmi si pri ňom Jon Favreau (po ťažkom natáčaní 200-miliónového Iron Mana 2) potreboval vypnúť. Relax a feel good: to sú slová, v ktorých znamení sa snímka ladne, nestresovo nesie. V jej priebehu sa nestane nič tragické. Nikto neumrie, nikto nikoho neokradne, dokonca ani ten policajt im nedá pokutu (je to frajer!). A to je úžasné. Zároveň je vidieť, že Favreau téme rozumel (alebo si najal niekoho, kto jej mimoriadne dobre rozumel), vďaka čomu Šéf ponúka množstvo veľkých kuchárskych právd (street food skutočne za istých okolností môže výrazne predbehnúť kvázi renomované kamenné reštaurácie, varenie z čerstvých a kvalitných surovín je najviac, príprava pokrmu priamo pred zákazníkom detto). Láska ku kulinárstvu je očividná z každej dynamicky natočenej scény s nákupom surovín, varením a následnou konzumáciou. Zároveň je na filme osviežujúce, že postavy sú ľudia a aj sa tak správajú, čo je vidno na vzťahoch medzi otcami a synmi alebo medzi bývalými manželmi, ktorí po rozvode zostali priateľmi. Jon Favreau tento film veľmi potreboval. A my tiež. Hoci sme si to neuvedomovali. Díky Jon, máš to u mňa, kamoš. John Leguizamo je samozrejme fantastický (a Oliver Platt boží). ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní natáčení začalo v srpnu 2013 v Miami v restauraci Versailles a hotelu Fontainebleau. Film byl také natáčen v New Orleans, Los Angeles a Austinu. (KOOHA)
  • Brat herca Olivera Platta, je skutočným reštauračným kritikom v metropolitnej oblasti New Yorku. Aj to bol dôvod, prečo ho pozval na niektoré zo svojich návštev reštaurácií, keďže Oliver vo filme stvárnil postavu známeho reštauračného kritika, menom Ramsey Michel. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama