Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (600)

jerry12 

všechny recenze uživatele

90%. Nádherná moderní autorská feel-good komedie o hledání sebe sama. Jon Favreau je neskutečně komplexní talent a Chef, třebaže nenabízí žádnou extra hlubokou myšlenku, je přirozenější, sebevědomější a jistější v tom, co chce, než leckteré oscarové drama. Není o jídle, ani o vaření, a zároveň není ani žádným rodinným melodramatem. Je to jen skromný, komorní film plný pohody, entuziasmu a vnitřní satisfakce, která je v podání Jona Favreaua velmi autentická a silně nakažlivá. Kdyby měl existovat vzor definující, jaké by komedie dneška měly být, pak právě takové. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice povedený film o šéfkuchaři Jonu Favreauovi. Příběh je parádní, nechci prozrazovat děj a tak jenom napíšu, že není to jako u jiných kuchařských filmů, kde se celý film odehrává v jedné restauraci. Tady je to dost rozmanité a příběhu to velice prospělo. A celou dobu jsem měl chuť na ten jejich luxusní kubánský sendvič, jak rád bych si ho dal! ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Během projekce jsme v noci vymetli: talíř mozarelly s maďarskou mletou paprikou exclusive, olivami a rajčetem ozdobeným bazalkou, slaninovou pizzu s feferonkami a cibulí, misku kešu oříšků, jedno balení slaninových TUC a někde v sedmdesáté minutě to chlap nedal a hodil na gril dvě flákoty de luxe hovězího, které se marinovalo na dnešní zahradní žranici. Spráskali jsme to bez chleba a vyžahli k tomu metaxu s počtem hvězd, jako na nebi. Opravdu moc pěkné! Ale kdo viděl film, zajisté chápe. Před promítáním tedy doporučuji plnou lednici potravin, kdy slanina platí za základ, nebo číslo na kvalitní restauraci, která disponuje rozvážením, ale urychleným. A pokud jste na tom jako já a měli jste možnost jíst vynikající kubánské sendviče z pojízdného stánku třeba na Key Westu nebo v Miami na Ocean Drive, bez alkoholu to nostalgické vzpomínání chuťových pohárků nezaženete. :))) Vyjma výše uvedených komplikací, které si žádají pečlivou přípravu, se jedná o parádní filmový počin. Sedl nám skvěle! Tak skvěle, že se ani výčitky nad velkou žranicí a nějakým tím kilem navrch, nedostavují. Zůstává jen příjemná vzpomínka na suprovní májovou noc. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nemám rada presladené filmy, ale toto bolo také pohladenie na duši... taká pohoda! Toľko pozitívnej energie, čo som vstrebala z tohto filmu, to sa ani nedá odvážiť :-) Akurát to má jeden problém - ideálne by sa Chef mal pozerať pri 14 chodových raňajkách spojených s obedom... sliny mi tiekli takmer neustále, a na druhý deň ráno som si robila zapečené sendviče! Dobré žrádlo, dobrá muzika, dobrá nálada a dobrí chlapi. Maximálne hrejivý film, ktorý by nepotreboval ani toho Downeyho Juniora, aby si vylepšil marketing ;-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Šéf si rozhodně zaslouží víc než tři hvězdy, ale ode mne je nedostane. Důvodem je patrně to, že nesnáším mikroskopické porce jídla podávané za nehorázné ceny, neboť já trvám na pořádném kusu žvance za rozumný peníz. Několikrát jsem sice zahlédnul masíčko, na které se mi sbíhaly sliny na jazyku, ale jen do chvíle než bylo polito čímsi modrým či zeleným a mně prostě omáčky ze Šmoulů a Rákosníčků nechutnají. Taky mi úplně nevyhovovalo to nezávisle pomalé tempo či pečlivé zdůrazňování rodinných hodnot a to mírné zklamání nedokázala přehlušit ani skvělá Šéfova technologická zaostalost či parádní štěky mých oblíbenců ve vedlejších rolích. A dneska si dám k obědu smažák, aby bylo jasné, že jsem gurmán. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • 25. 4. 2013 vydal časopis Variety informaci o tom, že Jon Favreau napíše, zrežíruje a sám si zahraje ve filmu Chef. 12. 6. 2013 bylo potom zveřejněno, že filmová společnost Open Road Films získala práva na distribuci filmu v USA, zatímco Aldamisa Entertainment bude financovat a produkovat. Produkce filmu začala v červenci 2013 v Los Angeles. (KOOHA)
  • Brat herca Olivera Platta, je skutočným reštauračným kritikom v metropolitnej oblasti New Yorku. Aj to bol dôvod, prečo ho pozval na niektoré zo svojich návštev reštaurácií, keďže Oliver vo filme stvárnil postavu známeho reštauračného kritika, menom Ramsey Michel. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama