Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když jste v gangu, nemáte žádný prostor pro chyby nebo pocity. Matty, snažící se žít podle představ svého otce, šéfa gangu, to zjistí dost tvrdým způsobem ve chvíli, kdy jeho banda ztratí pytel plný peněz. Když se Mattovu příteli z dětství Marblesovi nepodaří peníze znovu najít, jeho nejlepší kamarád Taylor vymyslí plán, jak je získat zpět. Městu ale vládnou zkorumpovaní policajti a situace se rychle dostává mimo veškerou kontrolu. Do města přijíždí strýček Teddy, aby situaci zachránil a jednou provždy Mattyho naučil, co znamená patřit "k rodině". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

WoWoW 

všechny recenze uživatele

No tak v první chvíli jsem si říkal, že to bude nějaká drsná mafiánská pecka. Jenže pak se tam začali oběvovat herci, kteří hrají jiné role (komedie). No abych pravdu řekl, tak vlastně skoro žádná postava včetně Malkoviche nebo Hoppera nevypadá jako mafián a to mi asi vadilo ze všeho nejvíc. Scénář byl sice místama dost slaboduchý, ale přesto všechno jsem se královsky bavil a pustil bych si to znovu. A navíc je tam Vin Diesel v roli, která mu naprosto padne a to mě potěšilo. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přestože nejde o jakkoliv výraznější, originálnější či zajímavější podívanou, tak mě stejně poměrně dost oslovila. V podstatě jde o takovou odlehčenější gangsterku, ovšem tu odlehčenost nemyslím jako obohacení o vtipné momenty, ty se tu vážně nevyskytují, jako spíš, že to není takový ten klasický zástupce velkolepých, mafiánských story, ale taková malá tarantinovka, kdy se partě mafiánských synáčků při jedné akci posere snad vše, co může a kluci to řeší a řeší, jenže prostě se jim lepí smůla na paty a dobrý konec v nedohlednu. A právě ona parta čtyř synků mě opravdu nevídaně sedla, byly to sympaťáci, kteří za sebou fakt stáli, každý měl v tom „týmu“ svou roli a pravdou je, že jsem jim upřímně přál, aby z té šlamastiky vyvázli se zdravou kůží, což se nakonec ale bohužel až tak nepovedlo a mně jich bylo fakt líto, sakra! Jinak mě přes onu neoriginalitu ale bavila i samotná zápletka, měla spád a i pár povedených zvratů a příjemně mě překvapila atmosféra celého snímku, kterou sice nedokážu zcela přesně popsat, nicméně pro samotný film se jednoduše hodila dokonale a díky ní měli Flákači vážně šmrnc a působili skutečně přesvědčivým a respektuhodným dojmem. Takže, přestože se nejedná o kdovíjak zázračný snímek, já si mu stejně dovolím dát lehce nadprůměrné hodnocení, protože mi vážně sedl a opravdu bavil. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $11,715,637Tržby Celosvetovo $14,069,721 ║ Žiadna sláva, príbeh planý, réžia neschopná ponúknuť niečo na viac, herci v rámci možností fajn ale nemajú skoro čo hrať. Doslova príde to ako taká epizódka z Texaského rangera. /40%/ ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Matty (Barry Pepper) by rád konečně jednou dokázal svému otci, kmotrovi mafiánské bandy, že i on dokáže udělat nějakou tu "práci". Dostane jednoduchý úkol - převézt přes hranice tašku s půl milionem dolarů. Naneštěstí jeden z Mattyho bandy, mladý Johnny Marbles (Seth Green) zpanikaří, a nechá si v zaflusaném městečku tašku s penězi ukrást dvojicí místních teenagerů. A to nemůže Matty nechat jen tak - svolá své kámoše, a přijíždí do města sjednat pořádek. Zkorumpovaná policie, místní ožralové - to vše situaci komplikuje - až do chvíle, kdy přijíždí strýček Teddy (John Malkovich) ... Pamatuji si, když jsem viděl film poprvé, tak jsem z něj byl docela nadšenej - zajímavej nápad (synáčkové mafiánských bossů proti ospalému městu) i herecké obsazení (Barry Pepper, Vin Diesel, John Malkovich). Teďka mi přišel film do rukou znovu - a to nadšení docela rychle vyprchalo. Výše zmíněné sice zůstává, jenže všechno mi přišlo tak trochu nedokončené, na půl cesty. Scéna kdy si Vin Diesel vybere největšího bijce z celého městečka pro souboj či závěrečná přestřelka sice nejsou špatné, ale celý film to nezachrání... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Všehoschopní venkovští balíci a neschopní mafiánští synci se utkají o tašku s půlkou melounu. První tým má výhodu domácího prostředí a odhodlání, druhému chybí zkušenosti, ale má za zády silného sponzora. Vítězem bude ten, kdo nasbírá méně olova a zavčas ukončí kariéru.. Krimi ani ne moc komedie s motivy ctižádosti a kamarádšoftu, co se nečekanou popravou na dvorku podivně přehoupne do existenciální vybíjené. Co si budeme namlouvat, její atraktivitu zachraňuje herecké obsazení. Oblíbenec Barry Pepper (pro mě nepochopitelně čekající na nějakou zásadnější roli), pokřivený šerif Tom Noonan, držící se motta, že s poctivostí nejdál dojdeš, ale nepoctivě tam budeš rychleji, senilní kmotr Hopper či jeho ukřivděná pravá ruka Malkovich. A komu by to nestačilo, má tu ještě tlustého jidiš Plekance, co pro ránu ani dávku nikotinu nikdy nejde daleko.. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama