Reklama

Reklama

Návrat Falcona

  • USA Falcon Rising
Trailer

VOD (1)

FAVELA, první z franšízy CODENAME: FALCON, představuje bývalého mariňáka Johna „Falcona“ Chapmana, temného antihrdinu hnaného vinou a utrpením. Trpí posttraumatickou stresovou poruchou a zničí sám sebe, pokud nedostane ke zničení něco jiného – užitečný krajní prostředek pro Ministerstvo zahraničí USA. Když je Chapmanova sestra brutálně napadena na misi v Brazílii, Chapman odlétá do Sao Paula, aby útočníky vystopoval, a rychle proniká do tamějšího podsvětí a objevuje svět drog, obchodu se sexem, úplatných policistů a syndikátů organizovaného zločinu, které bojují o nadvládu. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Překvapení se nekoná. Rutinérský manták Barbaráš to opět pohřbil hluboko v zemi a natočil rutinní nudnej a doslova klišé přetékající akčňák. Ne já už fakt začínám bejt alergickej na to když je hlavní hrdina vypsychovanej bejvalej voják co se chce zabít a na životě už mu nesejde. Obvzlášť když to hraje někdo komu to neuvěřím ani náhodou. MJW nebyl nikdy můj extra oblíbenec hlavně je to neskutečný herecký prkno až to bolí. souboje by ještě šli nebejt toho tradičně podivnýho střihu. Akce je málo a je nezajímavá jenom ta závěrečná čtvrthodina mě celkem bavila, Crowder je pořád borec, ale přišel mi tu totálně nevyužitej jeden krátkej fight na začátku a na konci nakládačka od MJW. Příběh je samozřejmě pakárna, ale tak to bych zase u podobnýho filmu nekritizoval. problém je v tom, že Ernie Barnabáš prostě neumí on je něco jako Waxman dostanete prostě těžkej průměr a nic navrch. nemluvě o tom, že je to prostě nuda. Nad vodou to drží jenom výborná kamera to závěrečný finále a atraktivní Jihoamerický prostředí. Mimochodem když už jsme u toho, tak fakt nechápu když se i takový béčko točí v Brazílii proč se musí např Expendables držet furt v tom hnusným Bulharsku, ale to už sem asi nepatří.30% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Míša Jé Bílý, ač je černý, opět valí tudo svým unikátním neporazitelným stylem, který staří kung-fu mistři nazývají Hroší kopyto. S mrštností porážkového Segala a rychlostí rozzuřeného lenochoda tak v této céčkové sračce funivě unaví pár špatných tanečníků samby a metrových rachitických ťamanů v choreografii, za níž by se nemusela stydět ani prasátka z Maxim Turbulenc. Ale je vidět, že Míša na film tvrdě trénoval. Již zvedne své otylé koleno až k pasu! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prostředí brazilských slumů je pro žánr dostatečně atraktivní, příběh rutinní, ale vyhovující a jakž takž sedlo i obsazení. Horší to bylo s bitkama. dokud se střílelo, tak to docela šlo, ale jakmile se pomalý White pustil do konfrontace s někým rychlým, působila jeho vystoupení když ne úsměvně, tak alespoň hodně strojeně. Problém je, že nikdo pomalejší než White se tam jaksi nevyskytoval. Škoda. S někým mrštnějším z toho mohlo být lehce nadprůměrné béčko. 35% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobně mi příběh vyhovoval ... Vzpomněl jsem si na tradiční "Seagalovky", navíc od půlky asi to nabírá šílený tempo a fakt je to intenzivní jízda bez vydechnutí ... Prostředí nádhera, barvičky, kluci vopálení, pokérované japonec, Lateef s dredama a M. J. White jako černej "King Kong" se valí Sao Paulem naprosto nezadržitelně. Fajn, jenže já osobně jsem měl problém s akcí prostě ... Těžko popisovat, ale po filmech, co se aktuálně točí v Hong Kongu a v Indonésii tohle působilo jako nějaká "karate exhibice pro mládež" ... Prostě pomalý, občas nepříjemnej střih, celkově špatný. Stuntmani naprosto nestíhaj Whiteovo tempo a ten se musí držet zpátky a kolikrát stát a čekat pár vteřin jen tak ... Lateef je výbornej a závěr to zachránil, to byl masakr ... tam bylo vidět, že pokud dostane White kvalitního oponenta, tak je fight excelentní ... Ale tam ho stíhal fakt jenom ten Lateef. U něj bych se ještě zastavil s tím, že chlapec Brazilskej nabral na svalech slušnejch pár kilo a širokej byl skoro jako White ... frajer. Ale to jen tak bokem ... Krááásný 3/5... ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Je to tak krásně tupý, že je vám jedno co se děje okolo a jen chcete, aby ti zlí hrozně dostali na prdel. A když si proti sobě postavíte Blackrock v podobě MJW měli by jste tušit, že se tak i stane. Jde o jednoduchý akční film, kde nečekejte nic krom naivních dialogů, naivního chování postav a naprosto super akce. Jak sekvence se zbraněmi, tak bitky jsou pecka. Bohužel ale, abych mohl dát víc než 3 hvězdy, by musel film nabídnout ještě něco k tomu. 65 procent. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Když dostane Falcon (Michael Jai White) od obyvatele favely deník své sestry, tak má deník vytrháno asi polovinu stránek. V následující scéně je deník opět nepoškozený. Později, když sedí Falcon v baru, je deník opět vytrhaný. (jDanek)
  • Když vybuchne automobil s fotografem, je na prvním záběru detail, jak na místě řidiče někdo sedí. V dalším záběru je však místo za volantem prázdné. (jujec)
  • Pracovný názov filmu bol Favela. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama