Reklama

Reklama

Vuonna 85

Trailer

Obsahy(1)

Finská rocková romantická komedie  Vuonna 85,  plná výborné muziky, piva a tvrdého alkoholu, se svým dějem vrací do doby, kdy ještě stále nebylo rozhodnuto, který video systém se stane tím nejrozšířenějším. Hlavním hrdinou je dělník Tommi, který zrovna v momentu, kdy špatně vyhodnotí jisté indicie, v domnění, že jeho přítelkyně je s ním těhotná, potkává svou opravdovou životní lásku - sympatickou pohlednou Karoliinu. Ta mu zanechá po jediné společné noci na břehu moře svou mapu, kde mu předtím vyznačila tužkou na oční stíny svou letní prázdninovou trasu po hudebních festivalech napříč celým jižním Finskem. Tommi se záhy vydává po jejích stopách... Příběh o opravdovém přátelství, o cestě a životní volbě. (lioncel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

emma53 

všechny recenze uživatele

Ach jo, Tommi, a Karolino, vždyť je to přece každému už dávno nad slunce jasné, že lásce nejde poručit i kdyby jste nakrásně rozkrájeli a různě to kamuflovali. Ke konci tam někdo říká. ,"Děj trochu vázne, ale akce je použitelná " a já bych tenhle příběh asi taky tak komentovala. A i když mám severské filmy hodně v oblibě, tak tady jsem se nějak nemohla soustředit a ani po té komediální stránce jsem nebyla dvakrát odvázaná. Je to strašná škoda, ale můj dojem byl ryze průměrný. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Snímek je filmovou adaptací velmi oblíbeného finského rockového muzikálu v provedení Tampere Workers Theatre z roku 2006, který pod širým nebem do začátku roku 2012 vidělo více než čtvrt milionu diváků. (lioncel)
  • Ve filmu hraje celá plejáda známých a velmi uznávaných finských rockových muzikantů. Postavu Big G hraje kytarista, zpěvák, skladatel a herec Heikki Silvennoinen, v roli Jyrki boy je to hudebník, skladatel, zpěvák a herec Martti Syrjä a pod svým vlastním jménem ve filmu hraje hudebník, zpěvák rockové kapely Eppu Normaalin Pate Mustajärvi. Všichni se podíleli také na soundtracku filmu. (lioncel)
  • Natáčení probíhalo od února do poloviny léta roku 2012. (lioncel)

Reklama

Reklama