Reklama

Reklama

Poslední tažení

  • Čína Fei yue lao ren yuan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ačkoliv všichni zápolí s nemocemi či rodinnými problémy, obyvatelé domu s pečovatelskou službou se nadchnou pro účast v televizní soutěži, což jejich životy naplní vitalitou a vzrušením. Film se odehrává v současnosti v malém městě v provincii Ningxia v severní Číně. Ge je důchodce a bývalý autobusový řidič – jeho syn z prvního manželství s ním nemluví a jeho druhá žena, která před půl rokem zemřela, odkázala jejich společný byt svému synovi. Ge je tedy nucen se odstěhovat ke starému příteli jménem Zhou, rovněž bývalému řidiči autobusu, který sdílí pokoj s bláznivým Jinem v domově důchodců. Ge je deprimován ze svého života a přemýšlí o sebevraždě, ale ostatní obyvatelé domova mu dají novou naději. Zhou přemluví některé z obyvatel starobince, aby secvičili komická čísla, a doufá, že se dostanou do japonské televizní soutěže, která se natáčí v Tianjinu. Během zkoušek se jedna skupinka účinkujících zraní a vedoucí domova jim zakáže do Tianjinu odjet. Ovšem Zhou se jen tak snadno nevzdává – on, Ge a čtyři další vymyslí tajný plán, jak uniknout... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

andiek05 

všechny recenze uživatele

Moc krásný a dojemný film o starých lidech, kteří žijí v pečovatelském domě a nechtějí čekat pouze na smrt, ale chtějí dořešit své problémy s rodinou, splnit si poslední přání atd., v čem by jim mohlo pomoci zúčastnění se v talentové soutěži. Jak jsem již na začátku zmínila, je to hodně dojemné, příběh je hezký a zajímavý a to i jeho vývoj. Vůbec jsem nečekala , že se u toho i nasměju, např. jejich vystoupení, píchlé kolo apod. Za mě určitě doporučuji :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čínský film je pojem, se kterým se nesetkávám každým dnem. Musím ale říct, že tenhle film mě po shlédnutí krásně zahřál na duši. O to větší radost jsem měl, když jsem zaregistroval, že režisér Yang Zhang mě učaroval svými filmy už dříve. A co jsem opravdu nečekal? Například záběry na krásnou a zajímavou čínskou přírodu. Také suprové herecké výkony i obyčejných lidí a příběh, ke kterému se dostanu jenom náhodou a se štěstím. Poslední tažení je skvělý filmový zážitek, který můžu nejenom doporučit, ale dával bych ho jako povinnou četbu každému, kdo se o filmy byť jen trošku zajímá. Škoda, že takoví lidé v Česku většinou nežijí…a když jo, tak žijí jenom z mainstreamu. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že štvrtú hviezdičku som pridával s váhaním. Videl som v poslednej dobe nejaké filmy, ktoré sa zaoberali posledným vzopnutím starých ľudí, ktorým chcú okoliu dokázať, že boli predčasne vyradení a odpísaní, že ešte v nich drieme energia ktorou chcú a môžu prekvapovať mladšie ročníky. Aj tento film je o tom, ale k jeho výrazným plusom patrí, že je realistickejší, menej prikrášľovaný a dopovaný sentimentalitou než predchádzajúce. Prekvapilo ma tiež, že napriek čínskemu pôvodu filmu môžu byť problémy postáv na plátne blízke aj divákom v Európe, pretože majú generačnú nie lokálne obmedzenú platnosť. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady generačných snímkov sršiacich pozitívnou energiou a pokúšajúcich sa o preukázanie energickosti a nezaostávania aj v pokročilom veku. Optimistická rozprávka a dôchodcovská odysea, v ktorej cesta znamená viac, než samotný cieľ okorenená komornou drámou rozbitých rodín a odlúčených jednotlivcov. Najmä ku koncu sa bez škrupulí dostavuje citové vydieranie, ktoré ma (na moje veľké prekvapenie, keďže sa to prakticky nikdy nestáva a naopak to často beriem ako mínus) dojalo. Toto silne môžem, pokusy niečo vytknúť sú zazdené hereckým osadenstvom, príjemne odsýpajúcim univerzálnym príbehom a kvalitnou kamerou. 80% ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Dřív bych na tenhle film nekoukal, ale jak stárnu, je pro mně toto téma bohužel aktuální a tak se nebojím ponořit se na chvíli do psychiky starých lidí. Tady je to podáno úsměvně - problémy s dětmi, bolest, smrt, vše spolu souvisí a partička čínských důchodců se s tím vyrovnává nejen statečně, ale i s humorem. Milé. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama