Reklama

Reklama

Bulvár

(festivalový název)
  • USA Boulevard
Trailer 1

Šedesátiletý Nolan Mack (Robin Williams) má atraktivní a chytrou ženu, přátelí se s inteligentním profesorem literatury, v bance, kde pracuje, má dobrou reputaci i jméno. Jeho život je jinak ale docela prázdný. Jedné noci se v Nolanově životě zcela náhodou objeví mladý prostitut jménem Leo (Roberto Aguire). Nolan po setkání s Leem začíná objevovat zákoutí své sexuální orientace a začíná měnit svou životní cestu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (22)

castor 

všechny recenze uživatele

Filmař Dito Montiel, který svým autobiografickým debutem Průvodce k rozpoznání tvých svatých (i ve svých dalších filmech „zkoumal“ vztah k otci) dobyl prestižní festival Sundance, si další pokračování své kariéry asi představoval jinak. A my bychom si jinak představovali loučení s jednou velkou hereckou legendou. Mají oddělené postele, mají oddělené životy a Robin Williams má ve všem tak trochu zmatek. Aneb jak stárnoucí zaměstnanec banky náhodně potká (možná po vzoru moderní pohádky Pretty Woman) svého prostituta. Montiel nakonec vše JEN odvyprávěl, tu kostrbatěji, tu obratněji, nějakou myšlenku to má, snaha o přesah mu ale úplně nevychází. Williams je po herecké stránce docela fajn, vnitřní síla výsledku ovšem schází. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Bulvár má celkem dobrý námět a disponuje skvělým hereckým obsazením v podobě Robina Williamse a Kathy Baker, nicméně se nemohu zbavit všudypřítomného pocitu emocionální prázdnoty, jež na mě během celého filmu sálala. Hlavní postava objevuje v pozdním věku zakoutí své sexuality, potýká se s dlouhotrvající manželskou krizí, řeší problémy v práci a navštěvuje pomalu umírajícího otce v nemocnici - při výčtu to zní velice lákavě, avšak celé to působí příliš povrchně, místy až nudně, což opravdu zamrzí, jelikož zde byl cítit velký potenciál. Nejpůsobivější scénou byla závěrečná konfrontace mezi Nolanem a jeho ženou, zbytek byl spíše takový nemastný neslaný. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Bulvár určitě není komedie,ale to asi dojde každému kdo si přečte ,že je to drama .-)))No ,celý film se vám snaží ukázat jaké to je prozřít už v pokročilém věku co se sexuální orientace týká.Film mi ničím výjímečným v hlavě nezůstal až na to,že jakož to jeden z posledních filmu Robina Wiliamse ,co by skvělého herce to ve vás zanechá smutný dojem.Za mě celkově 65% a tři hvězdy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

, Jo, jo, je mi to jasne, ludovo sa tomu povie zasrana buzniada /este aj ten mlady bol prostitut/, odborne sa to teda pokusim aj ja filmovo -teoreticky rozobrat : Nadcasovy pribeh o tom, jak stary 60 rocny chlap hlada sam seba - zasadene je to urcite do drsnych kulis akehosi americkeho mesta /aspon meno toho mesta mohli dat/. Mlady - evidentne homosexualny - prostitut Leo bojuje o svoje miesto v prostredi v ktorom az prilis casto rozhoduje pravo silnejsieho, zatial co vnutorny svet mladeho prostituta sa plni laskou, bolestou ale i tuzbou. Boulevard 2014 je nepochybne portretom sucasneho mladeho cloveka kdesi uprostred USA, zaroven vsak Boulevard 2014 je portretom nepostrehnutelnych sil, ktore formuju ludske zivoty. Je to filmovo -teoreticky vsetko spravne, alebo som zas zabudol nejaku tu odbornu picovinu z filmovej teorie ? 5 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí muž, který konečně najde odvahu od základů změnit svůj život, potká mladého muže, který něco takového nedokáže. Podle mě je to příběh oboustranné lásky, jenomže nevyřčené. Leo je slaboch, který neumí přijmout jiný, vlídnější svět, než je ten, ve kterém žije, který už ho opředl temnými pouty, z nichž zahlédneme jen několik stínů a odrazů, i to ale stačí, abychom pochopili, že už je polapený a ztracený. Proto se brání i sebemenšímu náznaku, sebemenší možnosti, že by mohl žít jinak. Přesto však některé jeho činy svědčí o tom, že ani pro něj vztah ke stárnoucímu muži není pouhá obchodní transakce: zákazník - prostitut. ____ Snímek je málomluvný a zdánlivě i málodějový. Hodně podstatného se odehrává pod povrchem. Robin Williams i Roberto Aguire hrají přesně, zdatně jim sekunduje i Nolanova manželka. Právě jejich uměřené herectví dává prostor podpovrchové bouři emocí. SHRNUTÍ: Někdy už je na některé věci příliš pozdě, ale nadějné je, když se člověk aspoň snaží. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama