Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bones Conway a Jack Kaufman jsou dva mladí prodavači v obchodě s elektronikou. Víc než o kšeft jim jde o to, aby se nenudili. Když se jim ale podaří rozbít 21 televizorů "jednou ranou", je rázem po zábavě i po zaměstnání. V náborovém oddělení americké armády je zláká možnost stát se vcelku dobře placenými žoldáky - takže vzhůru do výcviku a pak si budeme žít! Budíček! Nastoupit! Poklusem klus! K zemi! Vztyk! K zemi! Nečekaný dril, povinnost poslouchat nesmyslné rozkazy despotické poddůstojnice, ztráta vlasů i svobody - to vše nutí naše dva kamarády hledat protizbraně. A tak "švejkují", jak se dá a plní rozkazy tak horlivě, že je ohrožena jejich vlastní armáda víc, než záludný africký nepřítel, proti němuž byli nečekaně nasazeni. Když se jejich povedená četa čističů vody ztratí v poušti a je odkázána sama na sebe, stane se zázrak: kulky najdou správný směr a s pomocí velblouda je dosaženo triumfálního vítězství! A cesta k vysněné "výslužbě" v potrhlé restauraci je otevřená. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

No dobrá. Není to žádný zázrak, ale úkol pobavit diváka i těmi nejprimitivnějšími prostředky to plní. Navíc je tu Andy Dick, jehož dementní humor mi učaroval v jeho pořadu na MTV. Zde je ovšem zastíněn Paulym Shorem, který svůj nekňubovský výraz dokázal plně prodat. Jsou to spíše tři hvězdy, ale jednu přihazuji za nostalgii. "Glensdale, popište situaci." "Drž hubu!" "Ještě jednou mi řekneš drž hubu a narvu ti tvůj samopal do zadku!" "Drž hubu, škoda samopalu." ()

marek29 

všechny recenze uživatele

S parodií na armádu souhlasím. Než čumět do bílé zdi je to lepší asi, ale nic světoborného neradno čekat. Je tu jakýsi očekávaný punc kvality v podobě zaručené tvorby z devadesátek ale i na tu dobu nebo právě proto že jsem to nevídal 10x do roka jako třeba Sám doma, necítím k tomuto nic většího. S bídou ty 3 hvězdy a jen na vlastní nebezpečí. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Dva trubci jdou do armády, tam je dají k pomocným sborům (čištění vody), a hned potom projdou nasazením někde v severní Africe. Popravdě řečeno, žádná velká taškařice to není. Jsou tam takové ty klasické fórky založené na tom, že nezvládají výcvik nebo rozbijou svěřené zařízení. Celkově je to komediální prodprůměr. Pozn. pro 3 AM Code: Těžko to může být "náborovka na USMC", tedy k Marines, když oba hlavní hrdinové slouží v US Army.:o)) ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Ale jo.. tech 50 % proc ne. Ve vsech ohledech prumerna komedie o parte mladych existenci, ktere dostaly geniani napad, jak si trochu bez namahy privydelat: prihlasit se do pomocnych sboru strycka Sama (podobnost s PTP neni nahodna). Idilku samozrejme zbori mensi obcanska valka kdesi v Africe - takze hura do ostre akce (ostre zhruba na urovni tupeho otvirace na dopisy). Nasleduji presne v tomhle poradi (POZOR SPOILER): radosti a strasti zivota v pousti, roztomily velbloud, upadnuti v zajeti dabelskych lybijcu, uprk ze zajeti dabelskych lybijcu a konecne hrdinne zniceni SCUDu dabelskych lybijcu za pomoci roztomileho velblouda. Jako naborovy material USMC s cilovou skupinou "jesle a skolky" dokonale. Jo este musi ohodnotit herecke vykony.. hmm.. roztomile civilni? ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Veľkým, fakt veľkým prekvapením bol pre mňa tento úplne neznámy film. Požičal som ho z požičovne v piatok večer a cez víkend som ho ešte stihol pozrieť trikrát. Videl som ho už však veľmi dávno a preto si drvivú väčšinu filmu nepamätám, pamätám si akurát to, že sa smial na plné hrdlo. Ešte by som si ho veľmi rád chcel niekedy pozrieť, bohužiaľ v súčastnosti je už tá požičovňa zatvorená. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o třetí nejvýdělečnější film, ve kterém hrál Pauly Shore. (Terva)

Reklama

Reklama