Reklama

Reklama

Táta

(festivalový název)
Krátkometrážní / Drama
Norsko, 2006, 15 min

Obsahy(1)

Otec s malým synem uprchnou přes hranice. Aby mohli v cizí zemi zůstat, nemůže se táta ke svému synovi přihlásit. Otcovská láska si ale najde způsob, jak o sobě podat zprávu a aspoň trochu chlapce potěšit. Film je věnován všem, kdo opouštějí své rodné země, kořeny a jazyk, aby hledali lepší život. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (5)

pmftsc 

všechny recenze uživatele

za mě tedy slabší závěr jinak vcelku zajímavé série kurdských krátkých filmů. /KV/ ... rozumím tomu, že se téma dotýká čehosi ... ale děj mi přišel příliš přímočarý, herci nijak zvlášť sympatičtí, pointa spíš násilně připravovaná a umístěná, než vyvolávající dojetí nad otcovskou láskou. ()

Reklama

=woody= 

všechny recenze uživatele

Zasílám srdečné pozdravy z Ruska! - jak příznačné pro Karlovy Vary.. :-) Příběh otce - a syna - je přímý, jednoduchý, ale strašlivě silný a vlastně i strašlivý.. Herecké výkony překvapivě přesvědčivé. Věta z obsahu "Opouštějí rodné země, kořeny, jazyky." je na konci vypálena divákovi do paměti, jako pomyslný cejch hlavních hrdinů, hlásající o jejich osudu. Ochutnávka moc dobrá, klidně bych si dal celé menu v podobě propracovaného sýrového norského drama.. ;-) Mějte se filmově, Woo. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama