Reklama

Reklama

Město pod Hněvínem

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1969, 30 min

Obsahy(1)

V těle královského města Mostu byla nalezena nebezpečná látka - hnědé uhlí. A středověké město, které přežilo nájezdy, plenění, války i požáry, umírá. Je něco, co by z Mostu stálo za záchranu? (sator)

Recenze (6)

Stegman 

všechny recenze uživatele

To je od filmařů pěkné, že se rozhodli zvěčnit mostecké významné památky. Ale jakým komentářem to proboha doprovodili?! Že po starém městě nic nezbyde, i vzpomínky na něj že vyblednou jako staré fotografie. Ani slovo o hodnotě města jako celku nebo o krajině; místo toho zazní věta "Jenže je tu uhlí." Fuj. Trochu mi natočení tohohle filmečku připomíná jednání nacistů, když vyhlazovali židy a zároveň v Praze zřídili židovské muzeum. ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást rokem výroby. Kvalitní dokument o Mostě a jeho historických památkách. Otázka je, proč jsem dal průměr. Dokument ve své podstatě nebyl vůbec špatný, ale osobně mě moc nebavil, protože nejsem památkář. Celý dokument je prakticky o stavebním vývoji města a jednotlivých domech a jejich historické stavbě. Ale určitě u někoho jiného by uspěl více než u mě. ()

Lajty 

všechny recenze uživatele

Dokument spíše zaměřený na vnitřky významných domů, ale pro historiky vynikající materiál o významu a historické důležitosti starého města Mostu. Komunisté se na toto příliš nekoukali, jinak by se nestalo to, co se stalo... ()

Reklama

Reklama