Reklama

Reklama

Zkáza Hindenburgu

  • němčina Hindenburg
všechny plakáty

Obsahy(1)

Legendární německá vzducholoď byla oslavována jako zázrak techniky a mistrovské konstruktérské dílo. Její osudná nehoda ovšem znamenala zánik vzducholodní dopravy. (oficiální text distributora)

Recenze (1)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Příběh nejslavnější vzducholodi světa Hindenburg, která svou velikostí a velkolepostí ve své době ohromovala miliony lidí po celém světě. Zajímavý dokument s autentickými záběry s podrobnou historií vzduchoplavectví a jeho vývoje. ()

Zajímavosti (2)

  • Celý název vzducholodě byl Zeppelin LZ-129 Hindenburg a sestrojila ji firma Luftschiffbau Zeppelin. Měla zcela novou konstrukci z duralu, byla 245 m dlouhá, tedy jen o přibližně 25 m kratší než Titanic, 41 m v průměru, obsahovala zhruba 200 000 m³ plynu rozděleného do 16 oddílů. Poháněly ji čtyři dieselové motory Mercedes-Benz, každý o výkonu 890 kW, které umožňovaly maximální rychlost 135 km/h. (Dragoni)
  • Z 97 osob na palubě při této katastrofě zahynulo 13 pasažérů a 22 členů posádky, navíc zemřel jeden člen pozemního personálu. Celkem si katastrofa vyžádala 36 životů. Za pouhých 34 sekund celá vzducholoď shořela. (Dragoni)

Reklama

Reklama