Reklama

Reklama

Aristotelova laguna

(TV film)
  • Velká Británie Aristotle's Lagoon
všechny plakáty
Velká Británie, 2010, 58 min

Scénář:

Armand Leroi

Hrají:

Armand Leroi
(další profese)

Obsahy(1)

Poznejte Aristotela nejen jako filozofa, ale také jako přírodovědce a zakladatele biologie. Jeho kniha Historia Animalia sloužila řadu století jako zásadní zdroj informací. Ani tak velký badatel se však nevyvaroval omylů... (TV Prima)

Recenze (2)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument vydávající se po stopách Aristotela, slavného filosofa a méně známého přírodovědce, který svými na svou dobu odvážnými pokusy, položil základy biologie. Po Aristotelových šlépějích nás provede britský biolog a profesor Armand Leroi, který nám stejnými pokusy a experimenty jako prováděl Aristoteles objasní jeho objevy a úvahy na Ostrově Lesbos, kde se nachází i Aristotelova laguna. 80% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Tento dokument nám prozradí Aristotelovo bádání v oboru biologie, které se dá posoudit jako veledílo s různými chybami, které ale v té době dávali jediný smysl... Také se mě líbilo, že se po celou dobu nepokouší na slavného myslitele Aristotela lpít jen slávu, ale ukazují i nezdary a mylné domněnky... HODNOCENÍ: 85% (4*) ..P.S.: TV seriál to není jak se zde uvádí:) ()

Reklama

Reklama