Reklama

Reklama

Nejděsivější kletby světa

  • Velká Británie World's Best: Curses
všechny plakáty
Velká Británie, 2009

Obsahy(1)

Je možné, aby nám ublížil zakletý předmět? Může vyřčená kletba opravdu přivodit neštěstí, či dokonce smrt? Navštivte spolu s tvůrci různé kouty světa a zjistěte, je-li na podobných historických příbězích něco pravdy. (oficiální text distributora)

Recenze (14)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Pro některé jemně úsměvný dokument nad kterým spousta lidí mávne posměšně rukou, ale jak se říká - "Na každém šprochu pravdy je trochu." a i když na kletby osobně nevěřím, poslední 4 "kletby" jsou zajímavé a minimálně se dozvíte pár zajímavostí. Slabší 3* - 45 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tento "dokument" má informační hodnotu na úrovni "jedna paní povídala...". Spíš jako by ho natočili Američané než Britové. Je to snůška provařených povrchních vyprávěnek podepřených tvrzeními typu: "Někteří odborníci věří...". Tvůrci věří tomu, že divák je buď úplně senilní nebo má poškozenou krátkodobou paměť, takže všechno vždy nejméně třikrát zopakují. Sem tam se pokusí o nějaké psychologizující vysvětlení, ale to spíš jen náhodou a amatérsky. ___ Pro mě byla jediná zajímavá informace ta o kletbách v antice, které se dochovaly dodnes ve formě házení mincí do kašen pro štěstí. ___ Ztráta času při nudném plkání, které se zoufale marně snaží tvářit tajuplně. /6. 6. 13./ ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Může nám nějaký krásný předmět ublížit?.......... Deset kleteb, které poznaly lidstvo. Nejsou zas tak strašidelné nebo dokonce nejděsivější. Jako zajímavost je to povedené, ale strach to nebudí. Například šestá kletba o Americkém voodoo je spíš jen odvárek a osobně mě rozesmála kletba čtvrtá o Krkavcích. CITÁT - Boží kletba uvalená na člověka........... ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, ovšem zpracované a podané formou stravitelnou cca do věku 12 let. Proto nedám odpad. Ale je to neskutečná hovadina. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na tento dokument a hlavne som sa tešil na to aké desivé kliatby na nás tvorcovia vytiahnu. No už po prvom diamante ádeje som začal byť znudený a prišlo mi to ako dosť nezáživné. Skôr ako kliatby by som povedal, že sa jedná o povery, ale aby som len nekritizoval tam človek sa tu dopočuje aj pár zaujímavých vecí. Taký priemer a možno sú 3* aj priveľa. ()

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Na kletby moc nevěřím, přijde mi to jako UFO. Ale kdo ví!?! Na druhou stranu zpracování nebylo nejhorší, a proto tedy průměr. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jen díky posledním 2 kletbám a díky melodii na pozadí poslední kletby, která je pro mě neuvěřitelně nostalgická (melodie z Heroes of might and magic 4). :-) Jinak jak píšou ostatní, hodně slabý "dokument". ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Dokument celkom v pohode. Nejedná sa o nič prevratné, keď vás zaujíma podobná téma, tak si prídete na svoje. ()

Leonisa 

všechny recenze uživatele

Na zvolených kletbách je hodně poznat, že dokument pochází z Velké Británie. Celkem dobře udělaný a zajímavý dokument. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Deset nejděsivějších kleteb světa. Tedy alespoň podle tvůrců. Mě to přišlo jako snůška nesmyslů, i když na tom Tutanchámonovi možná něco bude. Jinak je to spíš jen prezentace turistických atrakcí (např. ten hrob voo-doo představitelky nebo havrani v Toweru). Nedoporučuji, ztráta času. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Několik zajímavých věcí tam bylo a forma dokumentu je poměrně obstojná. Za mě si dokument vysloužil tři hvězdy, protože ačkoli kletbám nevěřím, neměla jsem většinou pocit, že zbytečně utrácím čas. 52% ()

Reklama

Reklama