Reklama

Reklama

Znak Neptuna

  • Česko Faktor Neptun: Podmořská odysea (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kanadský barevný film Znak Neptuna, který natočil režisér Daniel Petrie, zachycuje dramatický průběh záchrany tříčlenné osádky podmořské vědecké laboratoře, jež byla při náhlém zemětřesení smetena do propasti. Na obtížné a nebezpečné prohledávání mořského dna je nasazena nejmodernější technika, disponující nejenom mimořádnými manévrovacími schopnostmi, ale umožnující také dokonalé pozorování a optické zaznamenávání tajemného a dosud ještě zcela neprozkoumaného světa ticha. Snímek nepostrádá napětí a věrohodnost, i když některé „podmořské scény“, pořizované v akváriu, příliš zřetelně prozrazují místo původu. (Filmový přehled)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem se jedná o katastrofický snímek, ale bohužel se řadí mezi ty nekvalitní. Levná výprava a špatné dialogy připomínají tvorbu nízkorozpočtových sci-fi a fantasy filmů let padesátých, takže to nabývá dojmu, jakoby se právě touto tvorbou tvůrci tohoto snímku inspirovali. Každopádně je nutno uvést jistou zajímavost. Tento námět převzal James Cameron pro svůj snímek „Propast“ (1989), ve kterém jen zaměnil objev v podmořské propasti. On ten námět není nezajímavý, jen je prostě špatně zpracovaný. Technická stránka by se ještě na počátek sedmdesátých let dala okem shovívavým odpustit, ale ty nelogické dialogy a naprostá absence dramatizace už ne. Ve své době se možná na to dívalo jinak, ale dnes už se to stalo  pozapomenutelným a není divu. Tempo vývoje děje je značně pomalé, což na stopáž hodiny a půl prozrazuje i jednoduchost scénáře. Moc nápadů se tu nalézt nedá. Nerovnoměrná je etuda po nalezení živočišné fauny propasti. Ale jo, je hezké, že byly použity skutečné záběry různých ryb, korýšů, sasanek a dalších živočichů, ale po technické stránce jsou do záběru vsunuty nekvalitně a záběry jsou tak dlouhé, že to již takřka přeskakuje do dokumentárního přírodopisného filmu. Snímek tak dnes může posloužit jen jako filmová předzvěst právě výše zmíněného snímku „Propast“ (1989) a jinak k ničemu. Není nic, co by z toho utkvělo v paměti. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Krasny film, teda pokial mate radi oddychove pohodove filmy, kde je more, lode a neuveritelna pohoda, tak film je pre vas. Petrie natocil skutocny skvost, ciry oddych najma po tvrdej praci . 70 % ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama postavené na jalovém scénáři plném hluchých dialogů, skřížené s trikovým sci-fi se směšnými praktickými efekty. Znak Neptuna selhává téměř ve všech směrech, a zdaleka nejvíc v zábavnosti. Nevím jak se to Danielu Petriemu povedlo, že do 98 minut filmu narval ubíjející čtyři hodiny nebetyčné nudy. Režisér lahůdkové Pevnosti Apačů v Bronxu se měl postarat alespoň o patřičně tísnivou atmosféru, jenže všechno je tak sterilní, že se o ničem jako napětí ani nedá mluvit. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Uf, NUDA (tohoto slova nenadužívám) v akváriu. Doslova k uzoufání se vlekoucí konverzační drama stylu "půjdeme je zachránit / ne, ti už jsou mrtví / ne, slyším signál / ne, už ho neslyším, jsou mrtví / ale já ho slyším / ale to je určitě blbost, ty jsi zaujatá / tak já nás ohrozím na životě, abychom tam museli (?) / tak je teda zachráníme / ale zase neslyším signál (atd. atd.)". Velkou část jsem neprotestoval proti ztvárnění, ale pak začal wtf moment číslo jedna, jak jsem psal, modýlek ponorky v akváriu. Kolem plavající rybičky a "vědci" komentující jakoby zevnitř stylem "jé, ty jsou ale nestvůrně velké, vždyť normálně mají tak dva palce" znovu a znovu asi 10x na různé rybky, které takto natočili. A pak ještě "detail", hned po hlášení o hloubce 305 yardů si nasaděj akvalungy (nikoli těžké skafandry) a jdou zachraňovat. V reálu by měli jen velmi malou šanci ponor tohoto stylu přežít, je to na úrovni absolutního světového rekordu trénovaného specialisty se speciální směsí a technologií 21. století. Závěr se zkrátka hodně zvrtl (a to byly jen příklady). ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama