Reklama

Reklama

Madžo no takkjúbin

  • Japonsko 魔女の宅急便 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Kiki navazuje na tradici čarodějek ve své rodině a na jeden rok opouští domov. Aby přežila rok bez podpory rodičů, rozhodne se využít své schopnosti létání na koštěti a založí si donáškovou službu. Díky tomu si vydělává na živobytí i získává nové zkušenosti. Ale co všechno jí osud postaví do cesty? (Zíza)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (10)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem to vůbec nesrovnávala s Mijazakiho verzí, vůbec nic mě k tomu nenutilo. Kiki (Košiba Fúka) byla hrozně roztomiloučká, její ztvárnění malé čarodějky na zkušené se mi líbilo. Další věcí, na které jsem mohla oči nechat, bylo prostředí, ať už jen na začátku krásná horská vesnice, městečko u moře nebo vzhled pekárny a jejího okolí. Fakt to bylo moc pěkné. Kdyby to nebyl film, ale výstava s fotkami, věřím tomu, že bych si to užila mnohem více. Nemůžu si stěžovat na herecké výkony, ani režii, jen možná hudba mi přišla sem tam nevýrazná. Bohužel ale film na mě kromě pěkných kulis nezanechal hlubší dojem (vážně tam musel být hroch?!). Je to taková pomalá pohádka, která neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne. Film spíš pro děti než dospělé. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá mierne fantasy ladená dráma, ktorá je sfilmovanou verziou slávnej anime klasiky. Má pomerne dobrý príbeh o mladej čarodejníčke, ktorá na rok odchádza so svojou lietajúcou metlou a čiernou mačkou do sveta ľudí, aby tu získala nové skúsenosti. A tak prichádza do pekného prístavného mestečka, kde sa ubytuje u príjemnej pekárky a začne pracovať ako doručovateľka, pričom je so svojim novým životom veľmi spokojná, ale postupne si predsa len uvedomuje, že tento život s ľuďmi nie je až tak bezstarostný a že ľudia dokážu aj sklamať. Spracovanie sa mi páči, síce dejovo sa nejedná o vôbec nič výnimočné, tu nemá čo prekvapiť a ani výraznejšie nadchnúť, keďže táto zápletka na to ani neponúka nejaký väčší potenciál, ale aj tak si nemôžem moc sťažovať. Väčšinu času sa to nesie v takej príjemnej atmosfére, presne takej, akú mám v tomto žánri rád, sadla mi väčšina postáv, dobre zvládnuté je aj celé to začlenenie čarodejníčky medzi ľudí a život s nimi so všetkými kladmi a zápormi a nesklame ani to očakávané zdramatizovanie v druhej polovici. Síce bez pár prvkov a scén by som sa kľudne obišiel, napríklad priateľstvo s fanúšikom lietadiel alebo návšteva u speváčky, ale ani ma nerušili, takže celkovo sa mi to páčilo. Žánrovo je to tiež bez problémov, je to jednoducho taký príjemný rodinný film s trochou humoru, drámy a fantasy, aj keď práve tento žáner zastupuje prakticky len tá lietajúca metla a mačka. Herecké obsadenie je celkom slušné, sympatická hlavná hrdinka, ktorá svoju úlohu zvládla úplne ideálne, k tomu niekoľko príjemných vedľajších postáv, hlavne pekárka, tu nemám väčší problém. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, vizuálna stránka sa ešte určite dala trochu doladiť, ale to je to najmenej, aj tak mi to sadlo, hlavne si ma získala tá atmosféra. Takže u mňa je táto filmová verzia na približne rovnakej úrovni, ako aj pôvodné anime, taký príjemný film pre celú rodinu, nič iné som ani neočakával. 72% ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Největší problém hrané Kiki je existence mistrovského kousku od Mijazakiho z roku 1989, který je prostě ve všem lepší. To však neznamená, že je hraná verze špatná a v podstatě jí mohu vytknout akorát bídné CGI, které jistě chtělo větší rozpočet. Modrá čísla si však rozhodně nezaslouží, protože jde stále o skvělou rodinnou pohádku nevídaných kvalit. V naší "pohádkové" zemi nebyl nikdo schopný natočit nic lepšího už spoustu let, tudíž kousky jako tenhle vyloženě potěší a připomene, že tenhle žánr ještě ve světě funguje a neumírá v naší kotlině. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kedysi mala každá dedina čarodejníčku. Pomáhala, snažila sa ľuďom spríjemniť ťažký život. Vďaka výnimočnosti ich však často ľudia nemuseli, napriek ich záslužnosti. Tak aj Kiki. Iným kúzlam sa nepriučila, vie len lietať na metle. A tak sa rozhodne stať sa kúzelnou doručovateľkou. Na to, aby ju ľudia prijali však musí v sebe nájsť kopec odhodlania, sily. A úsmevu. Pretože veci, ktoré sa jej udejú niekedy vyzerajú tak smutne, až sa zdá, že roztomilý úsmev Kiky z jej úst navždy zmizne. Nádherné prírodné prostredie, čarovne krásna a sympatická hlavná predstaviteľka i príbeh samotný dojali na plnej čiare. Nebyť spomenutých lacnejších trikov a zvláštnej animácie hrochov a mačky, šiel by som s hodnotením na maximum. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl hledat největší slabinu, tak asi, že mohli mít víc peněz. Jinak si nedovedu vysvětlit nedokonalosti v trikové práci. Jijiho ještě zvládli fajn (chápu, že kočka nemohla být skutečná - dosáhnout, aby hrála, jak má, by byla nadlidská práce), ale mnohé další triky mohly být lepší (hroch). Škoda, protože jinak je to lepší, než jsem čekal. Z animované verze zbylo málo - prostředí je jiné (více japonské), děj je jiný (tvůrci sáhli po jiných dílech novely), vážnější, méně pohodový. Celkově více japonské (včetně občasné trhlosti, uletěnosti a emotivnosti). Kiki je starší, Osono je jiná, ale fajn (její manžel povahově odpovídající), Tombo není tak otravný, jako v anime. Odlišnost děje demonstruje, že se ve filmu neobjevuje žádná z dalších stěžejních postav anime. ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=aA1Nz9CnNKQ ■ Finálně. Tvůrci to zvládli velmi dobře. Fuka Koshiba je Kiki a film má ducha, kterého má mít. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama