Reklama

Reklama

Dočasný domov

(festivalový název)
  • USA Short Term 12 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Grace je mladá vedoucí diagnostického ústavu, která celý svůj život zasvětila pomoci problémovým dětem. Když se ale dozví, že se má její život od základů změnit, je i ona dohnána svou nepříjemnou minulostí. Složitou situaci ještě zhorší nová obyvatelka ústavu Jayden - nadaná dívka, ke které Grace cítí silné pouto. (dresi)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (123)

Seti 

všechny recenze uživatele

Docela drsné drama z prostředí americké obdoby dětského domova (nebo něčeho na ten způsob), které zachycuje problémy nejen tamních chovanců, ale také jejich vychovatelů (použil jsem asi nesprávnou nebo naprosto zastaralou a nekorektní terminologii, a věřím, že američtí sluníčkáři už vymysleli daleko modernější, vědečtější a liberálnější názvosloví). Jen mě při sledování udivilo, že většina tamních dětí byla školou povinných a jediné, co dělali, bylo čučení na televizi, hraní her a válení se na kavalci. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe ma niečo zase decentne dojalo. A bez citového vydierania. Ten film je natoľko inteligentný a skutočný, že nejaký detinský pátos je preňho príliš nedospelý. Toto bolí, toto sú ozajstné emócie a tento malý masterpiece, to s nimi vie lepšie ako väčšina mainstreamovej produkcie dohromady. Neskutočne krásny film. ()

Reklama

noby 

všechny recenze uživatele

Short Term 12 to trochu přehání s tím, kolik problémů nacpat do jednoho filmu, ale staví se k nim obdivuhodně, citlivě a s mimořádným pochopením. Zároveň se v problémech dokáže neutápět a čas od času vykouzlit i úsměv na tváři. Vyznění je nakonec skoro až optimistické, ale především uklidňující - nebojte, jste mezi svými. ()

Steny94 

všechny recenze uživatele

Dokonalý filmový zážitok. Smutné osudy detí a ťažký život ich opatrovateľov je sfilmovaný veľmi reálne. Je to film pri ktorom sa chvíľkovo usmievate a chvíľkovo potláčate fakt, že sa Vám chce plakať ako malému dieťaťu. Rozhodne jeden z najlepších projektov roku 2013, ktorý neprestáva baviť ani na minútu a úprimne by mi vôbec nevadilo, keby bol dlhší. Je to naozaj nádherne napísane, skvele zrežírované a herecké výkony sú taktiež úžasné. 100% ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Indie filmů je v poslední době k mání opravdu ve velikém množství a já osobně jsem za ně rád, protože se z nich začíná stávat můj oblíbený žánr. Short Term 12 patří určitě mezi to nejlepší co se v tomto žánru v posledních letech urodilo. Velice silné téma, které nám snímek podává velice uvěřitelně a netlačí zbytečně na pilu typickým vyděračským Hollywoodským způsobem. Postav Vám musí být líto a fandit jim prostě musíte za každou cenu. Zajímavé je, že i v tomto tématu se najde ve filmu plno pozitivních emocí, takže někdy se smějete a někdy Vás film donutí přemýšlet. Přemýšlet o tom, že né každý v životě má takové štěstí, jako já/vy. 9,5/10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Snímek je vítěz diváků na filmovém festivalu SXSW za rok 2013 v kategorii celovečerní hraný film. (filmsim)

Reklama

Reklama