Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film inspirovaný skutečnými událostmi sleduje osud svěřenců sirotčince u sv. Vincenta, kteří jsou dlouhodobě sexuálně zneužíváni některými kněžími, kteří se o ně mají starat. Část chlapců se pokusí vzepřít útlaku a obrátí se na policii s žádostí o pomoc, ale tím jejich boj o osvobození z muk sirotčince teprve začíná. (Flarnytryl)

Recenze (2)

Hillock 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl sice podruhé, ale dnes poprvé v původním anglickém znění. Loni to bylo poprvé v jiném jazyce, proto mě překvapilo, že jsem ho tehdy neohodnotil. Jasně, čím je člověk starší, jeho paměť je horší. Ale nedalo mi to a zamyslel jsem se nad tím, proč jsem ho nehodnotil, jelikož to dělám u každého filmu, který zhlédnu (alespoň většinu z něj), pokud znám jeho název a alespoň zhruba chápu, o čem je (u cizojazyčných, s výjimkou anglických, slovenských a polských - těm rozumím v pohodě). Nakonec se mi podařilo rozvzpomenout se. Na YouTube či v jaké prdeli jsem ho totiž viděl nadabovaný ve španělštině či podobném jazyku bez anglických titulků a určitě ne od začátku. Proto jsem tehdy nerozuměl (slovům) ani hovno, ale neboť jsem chlapec inteligentní, hrozivé téma jsem pochopil jednoznačně. Jen dodám, že herec Brian Dodd, který ztvárnil postavu jménem Steven Lunny, vypadal úplně stejně jako Dominik Chrobák. Já vím, podoba neuvěřitelná. Každý člověk na světě má svého dvojníka. ()

Flarnytryl 

všechny recenze uživatele

Syrové drama, jehož sledování Vám rozhodně náladu nepozvedne. Nicméně film musím hodnotit jako zdařilou výpověď o jednom z největších skandálů týkajících se týrání a sexuálního zneužívání dětí v historii a smutnou ukázku toho, jak zle se lidé mohou k dětem chovat. Za zmínku jistě stojí velmi dobré herecké výkony, z nichž se vymyká excelentní výkon Henry Czerného v roli vychovatele, který děti trýzní nejtvrdším způsobem a který se odmítá vzdát v momentě, kdy pravda o špinavých praktikách v sirotčinci začne pomalu vyvstávat na povrch. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama