Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bee je thajskou študentkou študujúcou v New Yorku. Spolu s priateľom Jackom a spolubývajúcou Pam žije v malom apartmáne na predmestí. Niekoľko hodín pred príchodom nového roka sa Jack dozvedá, že jeden z jeho kamarátov navždy opúšťa New York a vracia sa domov, do Thajska. Pri balení jeho vecí sa Jack zhodou náhod dostáva ku kontaktu na drogového dealera s prezývkou "J-Hesus". Nakoľko chce Jack príchod nového roka poriadne osláviť, objedná si jeho služby. "J-Hesus" však nie je len tak obyčajným dealerom. O jeho mimoriadnych schopnostiach sa všetci presvedčia po užití špeciálnej drogy zvanej "osvietenie". (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (20)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Home invasion + exploitation + zhulenecká komedie + mírný metafyzický přesah. Začátek sice trpí otravnými postavami (uřvaní thajští teenageři) a závěrečné rozuzlení si mohli tvůrci úplně odpustit, ale přesto se mi slabší čtyři hvězdičky zdají jako adekvátní hodnocení tohoto značně energického filmu, při němž nuda rozhodně nehrozí. Řemeslně i herecky velmi pěkně zvládnuté. Nejvíce mě zamrzel opravdu asi ten úplný závěr, protože daný typ point vážně nemám rád. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Čo už, je to síce v červených číslach, ale nejako sa mi to nedarí doceniť. Na môj vkus až príliš preafektované, a až príliš urevané a ukvičané - tie postavy mi žrali nervy od začiatku až do konca. Tak vojde tam jeden pako, chvíľu s nimi pošpásuje, potom ich chvíľu pomučí (žiadne extra gore tu ale nie je, vlastne s výnimkou lámania prstov dokopy nič), a potom prichádza idiotský záver. Ja som napríklad žiadny psychický tlak necítil, lebo toto sa absolútne nedalo brať vážne, bral som to skôr ako paródiu. Napokon je jediným plusom práve postava Jesusa, ktorý toho magora zahral vskutku presvedčivo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hororový debut/exploitation z Thajska !! Příběh o třech studentech z vysoké školy, kteří mají chuť na nový rok se pořádně zhulit a tak si k sobě pozvou drogového dealera jménem Jesus, jenomže tenhle chlap k nim nepřišel prodávat pouze drogy a během večera změní všem život navždy! Tenhle chlap je absolutní zvíře, ztělesněný ďáběl! Charismatický, mocný, děsivý a zábavný. Od 30. minuty začne peklo, které nenechá žádného diváka chladným. Musím říct, že takhle intenzivní psychický terror jsem už dlouho neviděl. Film je překrásně natočen, kamera hezky zabírá všechny detaily. Kdo trpí entomofobíí, což je strach z hmyzu, tak při jedné scéně ve výtahu,se budete doslova kroutit jako žížala! Děsivé, temně zábavné, vyzývavé a strhující od začátku do konce. Jízda jak na horské dráze. Doporučuji všem 8,5/10 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nebejt hlavního záporáka, Countdown by se plácalo v rybníčku průměrnejch exploiterů. Jenže Jesus je fakt výbornej. Možná vám ksichtem připomene šílenýho Boba z Městečka Twin Peaks, ale jeho hereckej rejstřík je mnohem bohatější a hlavně teatrálnější. S noblesou Patricka Batemana tu psychicky týrá a následně fyzicky mučí trojici šikmookých puberťáků, co si o Silvestra chtěli jenom zahulit, Bibli citující maniak jim však navodí poněkud svébytnější trip. Násilí sice mírnějšího rázu a závěrečný rozuzlení úplně zbytečný, ale jinak hezky natočený a místy docela vtipný. Ale jak řikám, nebejt Jesuse... ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Fandovská sranda, ktorá niekoho nechá civieť so zavretou pusou a uškodí mu aj audio. Ryža nepatrí do N.Y a na to doplatí. Lepší záver roka na nesprávnom mieste / v nesprávnej izbe / s pomýlenou 1-spoločnosťou uletenou na koxe , ktorá nemá iné meno, ako Jesus - na to je potrebná kuráž , ktorou miestne osadenstvo nedisponuje. Zábavné , obludne ohyzdné a hlavne aspoň minitrieska do súčastného filmového diania na tejto scéne. ( nadpriemerne spokojná ) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Trojica študentov si chce užiť koncoročnú párty v New Yorku, no doplatia na svoju blbosť, keď si do bytu pustia pošahaného drogového dealera Jesusa. Ten si totiž zábavu predstavuje v trochu psychopatickom štýle a navyše patrí k ľuďom, ktorých nie je práve ľahké sa zbaviť. Thajský pokus o trendový hororový príspevok do subžánru; či už z exploitation alebo home invasion pohľadu, nedopadol práve slávne ani zábavne a miestami som mal problém pri ňom vydržať a mal som chuť pomôcť si s FFWD. Nie preto, že by to snáď bol taký psychický nátlak, ale preto, že to bolo až príliš primitívne, otravné, stereotypné a hlavne s blbými a nezaujímavými postavami. Ale stále lepšie ako kosou do brucha. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bee je Thajskov študentkou študujúcou v New Yorku. Spolu s priateľom Jackom a spolubývajúcou Pam žije v malom apartmáne na predmestí. Niekoľko hodín pred príchodom nového roka sa Jack dozvedá, že jeden z jeho kamarátov navždy opúšťa New York a vracia sa domov, do Thajska. Pri balení jeho vecí sa Jack zhodou náhod dostáva ku kontaktu na drogového dealera s prezývkou "J-Hesus". Nakoľko chce Jack príchod nového roka poriadne osláviť, objedná si jeho služby. "J-Hesus" však nie je len tak obyčajným dealerom. O jeho mimoriadnych schopnostiach sa presvedčia po užití špeciálnej drogy "osvietenie". Snímok hodný zamyslenia, v ktorom sa režisér rozhodol zamerať na psychiku diváka. Mimoriadneho gore či násilia sa nedočkáte. Po celú dobu som bol presvedčený, že hodnotenie troch hviezd bude pre tento "horor" stropom. No vďaka pointe, ukrytej v rozuzlení sa jedná o mimoriadne vydarený film, ktorý si zaslúži mimoriadnu pozornosť - 70%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Home invasion s biblicko-mysteriózním nádechem, který učí newyorkské rákosníky dobrými býti. Upozorňuju na slabší začátek, kdy jsem si i chvíli myslel, že jsem opět skočil nějkému riperskému šprýmaři na špek, no po cca. 20 minutách nabere filmek ty správný exploitační točky,. I v pokročilejším průběhu filmu jsem si pořád jaksi kyselej říkal, že to není nic velice extra neobyčejného, ale po skončení přeci jen uznávám, že sakumprásk bych byl hodně přísnej hodnotit Countdown jako průměr. Jak se na rákosníky nedívám, tak tohle patří k lepšímu. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod je naozaj hodne zlý, samá nuda a čakanie. Po takmer polhodinke som si už začínal myslieť, že okrem pár deciek, ktoré sa chcú nahúliť a ich tupých žvástov, ani nič iné neuvidím. S príchodom home invasion v podobe akéhosi srandovného Ježiša Krista sa snímok konečne rozbehol, pričom prevýchova rozmaznaných spratkov bola pekelne tvrdá. Mysteriózny nádych filmu výrazne pomohol. Na záver dostane divák aj poučenie vo forme síce možno trocha otrepanej, ale stále platnej pointy. V podstate som nič lepšie nečakal, takže som spokojný. 60/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Luxus. Niečo tak prirodzené som v tomto žánri dlho nevidel. Chvíľu to trvá, kým sa začne niečo diať, minimálne polhodinu len húlia a kecajú a ja som im to žral, aj s predjedlom. A potom troška brutality, troška tortúry a ponižovania a ani na sekundu to neprestane fungovať. Zatiaľ 90%, a možno pôjdem ešte vyššie ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Rejža je opravdový Jesus. To, co v tomhle dílku předvedl se mi hodně zamlouvá. Kamera byla výtečná. Scénář však ještě propečenější a nejvíc mě dostal hlavní záporák. To byl takovej ujetej týpek, že jsem z něho těžce nemohl. Jeho kecy, grimasy a vše ostatní z něho udělalo hodně zajímavou postavu. Kromě pointy, která zklamala a mohla být opravdu jiná a lepší, je tento snímek velice na úrovni a dokáže mile překvapit jak nátlakem psychickým i fyzickým, tak skvělým odlechčeným drivem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem měl problém naladit se na thajštinu, protože ze všech asijských jazyků jí považuji za ten nejprotivnější. Nicméně díky tomu, že byla zpočátku prokládaná angličtinou, nebyl ten přechod tak hrozný. Cca polovinu filmu se nic moc nedělo. Partička studentíků si užívá předvečer Nového roku s novým dealerem, který se postupem času stává divnějším a divnějším a postupně otevírá Pandořiny skříńky všech zúčastněných. Dokázal bych si to představit brutálnější a kapánek víc psycho, protože prostor pro to byl a herci by také zvládli víc, než ukázali, ačkoliv záporák zaslouží absolutorium. Ale na debut se jedná o celkem solidní kousek, tak že hodnotím spíš nadprůměrně. 60% ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

V rámci explotation fláků tu sice neuvidíme nic nového, ale to vůbec nevadí. Snímek měl za mě docela sympatické postavy a velice charismatického záporáka. Na to že se jedná o debut palec vzhůru. Nebránil bych se druhému dílu, protože si myslim, že Jesus by nás ještě mohl pobavit a rád bych o této postavě zjistli víc.. 7/10. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Klasický horor, který vlastně ničím nepřekvapí, ale zabavit určitě dokáže a nuda nehrozí. Bohužel mám malou averzi vůči asiatům ve filmech, jejich styl hraní i kolikrát snažení o nějaký ten vtip mě absolutně nebere. Co se týká režie tak s tou jsem byl naprosto spokojený. Vidím to na dobrých 55%. ()

Tereszka33 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem si říkala, jestli se nedívám na nějakou komedii. Po detailním záběru na knírek asiata, jsem si říkala, kam se to vlastně ubírá. Jak jsem si oddychla, když v půlce filmu to začínalo být zajímavé a Hesus to všechno zachránil. Chvála Hesusovi!! Škoda, že ten konec neskončil, tak jak původně končil, asi bych pak dala 4 hvězdy. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Prvú polhodinku som nechápavo pozeral, či som si nepustil náhodou poviedku o troch zhúlených "šikmákoch" pretože tento úvod bol snáď nekonečný. Až po nástupe J-Hesusa dostal film šťavu. Tento týpek bol nenormálna trieda (a to myslím i po hereckej stránke) a o 360 stupňov obrátil film na zaujímavejšú nôtu. Stále som bol nesmierne zvedavý kto to skutočne je a a čo vlastne ide. Námet je dobrý, ale stále neviem prísť na chuť samotnému herectvu šikmookých dievčat. Tie ich (akože) náreky a hystérčenie mi vždy trhajú uši. P.S. Jediné čo vo filmoch neznášam je (SPOILER) lámanie prstov...eeeh :( ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Čakal som úplne iný film. Ako to už je u mňa zvykom: žiadne trailery, žiadne komenty, žiadne screeny pred projekciou. A zase som raz urobil dobre. Takúto pecku som nečakal. Očakával som skôr ďalšiu typickú ázijskú vyvraždovačku s katanou, nunčakmi a litrami krvi. No bolo to inak. Áno, tento film sa môže zo začiatku javiť otravný a nezáživný (a to hlavne najmä pre nás Európanov vďaka nepopulárnemu ázijskému herectvu a réžii) ale keď sa ne scéne objaví drogový dealer Hesus, film dostane poriadne gule. Poviem vám tento týpek je najzábavnejšia filmová postava akú som videl za veeľmi, veeľmi dlhý čas. Herec, ktorý ho stvárnil podal skutočne bravúrny výkon. Ja som sa smial ako keby som bol zhúlený s nimi (nie že by som nebol). Ale vážne, Countdown funguje skvele, čo sa komédie, aj hororu týka. Keď príde k lámaniu chleba vie byť tento vlasatý, milý chlapík totiž pekne nepríjemný. A najhoršie na tom je, že nikto nevie prečo. Nakoniec to vyzerá ako ďalšie typické exploitation so psychopatickým tyranom v hlavnej roli, ale... Veď uvidíte sami. Skvelý začiatok hororového roku 2014, Thajci bodujú. 80 %! ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Tento žánrový guláš ma príliš nezaujal. Celý film v jednom byte, pomerne dlho trvá kým sa začne niečo diať, hlavní hrdinovia nerobia ani zďaleka maximum aby sa zachránili a aj keď Jesus im časom poriadne zatopí, tak mi tiež pekne liezol na nervy, podobne ako ujačané a nesympatické hlavné postavy. Miešanie žánrov spôsobilo, že film sa nedal brať vážne a aj niektoré hororovo lepšie scény tým pádom padli o level nižšie. Čerešničkou na nie príliš chutnej torte bol však záver, ktorý mi teda absolútne nesadol. Slabšie 2* a úprimne som prekvapený z toho, koľko má Countdown percent. 30% ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Zhuleny hororovy thrilerik na thajsky sposob na mna zabral, ale zo zaciatku ma moc nebral, ale ked to uz naberalo tie spravne obratky, tak sa to unasalo smerom ku spokojnosti, ako Hesus vie ucinne vymacknut z ludi, to co ich hryzie na svedomi. Trocha to zavana originalnym dejom, pretoze nieco podobne som este nevidel, ale mozno na tento sposob uz existuje nejaky film. V scenari nie su ani skupi na nie moc pekne slova a o komedialnych prvkoch by sa tiez dalo hovorit, ze su tam nejake pouzite, ale to je len take ochutenie tohoto filmu, pretoze filmu viac sedi ta thrilerova vlozka, ktora ma tie spravne ingrediencie ku spokojnosti vyvinu deja filmu. ()

naytsirk 

všechny recenze uživatele

Asiati prostě nejsou pro mě... a v podání uřvanejch puberťáků už vůbec ne.... To, že celkovou pointu jsem odhadnul pár minut po nástupu ústřední postavy je v tomto případě jen ke škodě. Nikdy víc.... ()

Reklama

Reklama