Reklama

Reklama

Hornblower - Rovná šance

(TV film)
  • Velká Británie Hornblower: The Even Chance (více)

Obsahy(1)

Historicko - dobrodružná filmová séria životnej cesty Horatia Hornblowera, legendárneho britského dôstojníka, s vynikajúcim hereckým obsadením. Veľkolepé a výpravné ťaženia britského impéria nepoznali hranice. Práve naopak, neustále ich prekračovali. A v tom bol Hornblower lepší ako ktokoľvek iný. Už od verbovačky v prístavnom mestečku Portsmouth bolo jasné, že do služieb britskej armády vstupuje muž, na ktorého sa len tak ľahko nezabudne. A jeho kariéra je dostatočne bohatá na to, aby sa pri tom nikto nenudil. Vojny zúria všade na okolo a my sa staneme spoločníkmi jedného z najudatnejších dôstojníkov svojej doby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hornblower - zrození :o). Takle by se to klidně mohlo jmenovat. Už je to spousty roků, co sem to sledoval v přímým přenosu v TV. Uplně sem na tenhle kousek zapomněl, ale nedávno sem viděl MAsters a Commander a to mi tohle připomnělo. A jo, je to piřád stejně poutavý jako za mlada. Sice poměrně obyčejný, ale fakt chytlavý. Záporak vostrej jako prase... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Hlásím se na palubě, pane........... První příběh ze série Hornblower, které momentálně čítá osm televizních filmů. Zde se poprvé setkáváme z praporčíkem Hornblowerem, v době, kdy mu je teprve sedmnáct let a naloďuje se na válečnou loď Indefatigable.. Poznáváme je první zkušenosti a nezdary. CITÁT - Poslouchejte rozkazy, plňte své povinnosti a nic zlého se vám nestane............... Jeho službu mu však velmi znepříjemňuje poručík Simpson, který ve své podstatě šikanuje celou posádku. Honrblower si užije díky jemu velké peklo. CITÁT - Přemýšlel jsem o smrti............. Simpson na delší čas mizí ze scény a Hornblower zbírá další zkušenosti. Po opětném setkání těchto dvou námořníků dochází k tragédii a konečnému zúčtování. CITÁT - Už nad námi nemáte žádné pravomoce............ Sice nejsou námořní bitvy dost propracované a vypadají jednoduše, ale i tak je to povedené dobrodružství. CITÁT - Vemte čluny a posbírejte přeživší......... Na televizní tvorbu je to nadprůměrné. ()

Reklama

Wladi.mir 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejlepší! Horacio si mě získal hned od začátku a nepustil mě ani po posledním díle. Jeho příběhy a dobrodružství co prožíval, jsem si užil opravdu srdečně. Všechny filmy jsou kvalitně natočené až se nechce věřit, že je to TV film. Představitel Horacia Hornblowera si s tou rolí nadmíru výborně poradil. Škoda že to osmým filmem končí. Prostě výborný román a z vojenského prostředí 18. a 19 stol, u kterého se člověk nenudí. Nemrzí mě ty hodiny co jsem u toho strávil. Pro mě plný počet a výborné zpestření vánoc 2009. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Silné tri hviezdičky som prvej časti filmovej série o britskom námornom dôstojníkovi dal najmä preto, že tento žáner sa nachádza viac-menej na okraji môjho záujmu. V každom prípade to bol príťažlivý film s presnou typológiou postáv, dobrými hereckými výkonmi a starostlivo pripravenými dobovými reáliami. Že trpel obvyklým nešvárom filmov tohto žánru (dobrí sú príliš dobrí a zlí príliš zlí), je možné pričítať na vrub už literárnej predlohe. V každom prípade ma zaujíma kam bude smerovať úroveň ďalších dielov série. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Atmosférický úvodní příjezd na loď odstartoval parádní příběh námořníka Hornblowera a také bezmála perfektní sérii, která mě velmi překvapila. Nejen že má výborné herce, zejména Ioana Gruffuda a Roberta Lindsaye a povedený český dabing (ten z ČT) ale hlavně vynikajicí příběh a atmosféru a neuvěřitelně filmové vzezření, televizně to nepůsobí ani trošičku, což je další velké plus. Má to parádní výpravu, vše působí reálně, příběh je napínavý, nenudící, perfektně graduje. Mě se to líbilo a rozhodně budu koukat dál, protože Hornblower se mi líbí, perfektní historická série, která vyčnívá a jen málokterá je tak dobrá. A hned napoprvé tak parádní příběh....85%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Turecku, na Ukrajině a v Portugalsku. (Terva)
  • Speciálně pro tento seriál byla postavena loď s názvem „Grand Turk“ inspirovaná skutečnou lodí HMS Blandford. Na jedné straně byla natřena černou a na druhé červenou barvou, takže mohla sloužit jako britská nebo francouzská loď, v závislosti na úhlu, ze kterého byla točena. Dnes se tato loď nazývá Étoile du Roy (Královská hvězda) a je využívána zejména pro firemní akce a reklamní účely. (Untentrauer)

Reklama

Reklama