Reklama

Reklama

The Image

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
Velká Británie, 1969, 13 min

Obsahy(1)

Temný, depresívny pohľad do schizofrenickej mysle umelca, ktorého prenasleduje oživený obraz. (glamgirl)

Recenze (11)

bubun 

všechny recenze uživatele

Nelze zde upřít atmosféra, ale děj, zápletka a sdělění, to vše je příliš průzračné, přímočaré. I když snad jen z dnešního pohledu, kdy už jsme všichni všechno viděli (někdy i víckrát) a vykrádá se na denním pořádku. Tzn. film byl určitě mnohem působivější v době svého vzniku a čas ho neúprosně semlel. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Chudobný umelec, žijúci niekde na predmestí, nakreslí obraz mladého muža. Ten sa zhmotní a začne ho prenasledovať. Maliar sužovaný týmto nepríjemný prázrakom sa ho snaží za každú cenu zbaviť. Umláti ho tupým predmetom, uškrtí ho, dopichá nožom... lenže chlapík sa stále znova objavuje. Nakoniec ho napadne zničiť samotný obraz. Tento krátkometrážny, experimentálny psychohorror niektorí filmoví kritici prirovnávajú ku rannej tvorbe Davida Lyncha. Ja myslím, že maestro Lynch by to natočil omnoho pôsobivejšie. ** ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Jiný, černo-bílý, beze slov, kdy umělec vraždí svůj výtvor a jaksi se mu to nedaří, k tomu David, ještě dávno v době před svou největší ne filmovou, ale hudební slávou. A divák se musí sám trošku nutit, že je tam třeba skrytě nějaká gay složka, ale jako pocta Davidovi, který odešel do věčných lovišť, dobré ... 5665 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jak málo stačí ke štěstí, dáli se to tak říci. V dnešní době nestačíme zírat nad výší honorářů, které si nechávají vysázet jednotliví herci a herečky za své mnohdy mizerné výkony a tady inkasoval David Bowie jen pár šupů (údajně 30 liber). Slyšíte dobře! Tento dnes již známý zpěvák a příležitostný herec si ve svých začátcích nemohl moc vybírat a přestože ho nějak zvlášť´t nemám v oblibě, tak zde předvedl docela slušný výkon. Jeho štěstím bylo, že film byl němý a on se tak mohl soustředit pouze na vyžadovanou choreografii a mimiku obličeje. Kdyby v roce 1967 natáčel Jackson Pána Prstenů tak věřím, že by David získal díky svým rysům roli jednoho ze čtyř malých hobitů. ()

Zajímavosti (2)

  • David Bowie za hranie vo filme zarobil 30 libier. (glamgirl)
  • V sedemdesiatych rokoch, keď narastala sláva Davida Bowieho, sa The Image premietal v londýnskych pornokinách medzi jednotlivými filmami. (glamgirl)

Reklama

Reklama