Reklama

Reklama

Beach Boy

  • Slovensko Plážový chlapec (festivalový název) (více)
Krátkometrážní / Dokumentární / Drama / Romantický
Velká Británie / Keňa, 2013, 28 min

Obsahy(1)

Dánský tvůrce Emil Langballe zaznamenává průběh zdánlivě romantického vztahu keňského mladíka Jumy s padesátiletou obtloustlou Britkou Lynn a nabízí autentickou verzi snímku Ulricha Seidla Ráj: Láska, přibližující podobu ženské sexuální turistiky v Keni, plnou falešné romantiky a milosrdných lží. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (1)

checa 

všechny recenze uživatele

Film si zaslouží ocenění nejlepší dokument do 30 minut (MFF KV 2013). Zobrazuje nezaujatě vztah mladého Keňana, který má vlastní přítelkyni, ale přesto doufá, že se mu podaří dostat do Británie a Britky, která má manžela a každé prázdniny milence, který ji poskytuje vše, čeho se jí od manžela nedostane. Dokument je i celkem vtipný, kromě hlavní dvojice se tam objevují i mladíkovi kamarádi, kteří situaci komentují slovy: "už ji ošukal, protože už má laptop" či "mě by to také bavilo, to je jak šukat dolary", ale i hlavní dvojice je celkem podařená. Režisér měl na ni štěstí, dle jeho slov bylo velmi těžké najít i v tom množství jiných párů dvojici, která by svůj vztah prezentovala na kameru. Lynn nakonec souhlasila, ale s podmínkou, že dokument nebude vysílán ve Velké Británii :-) ()

Galerie (2)

Související novinky

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

06.07.2013

Devítidenní karlovarské filmové prázdniny skončily a poroty v čele s Agnieszkou Holland udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl režisér János Szász… (více)

Reklama

Reklama