Reklama

Reklama

Kapitán Kang

(festivalový název)
Dokumentární / Drama / Rodinný
Jižní Korea, 2012, 81 min

Obsahy(1)

Jihokorejský režisér Won Ho-yeon ve svém poeticky laděném a vizuálně propracovaném snímku o beznohém rybáři Kangovi a jednom ztraceném snu citlivě zaznamenává, v jaké míře dokáže vzájemná rodinná soudržnost čelit nepřízni osudu. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (2)

Enid 

všechny recenze uživatele

S hodnocenim uzivatele DaVid'82 zcela souhlasim pokud jde o slova "ukolebat" a "ke spanku". Jako dvaceti az tricetiminutovy dokument to mohlo byt zajimave, jako hodinu a pul trvajici zanrovy hybrid je vysledek vetsinu casu pouze unavny. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ať už si dokument o ne zase až tak nebohém beznohém kapitánovi rybářské kocábky představíte jakkoli, tak takřka jistě ne jako melancholicky zenově poeticko-lyrickou báseň, která ukolébá až na hranu spánku. A když tomu lodnímu kolébání podlehnete a usnete, tak o nic nepřijdete; je to tak zamýšleno (slova přímo tvůrců). Jestli jde o (ne)výhodu, tak to je otázka zcela jiná... Mě to sedlo, ale upozorňuji, že nepokrytě zbožňuji ten tolik specifický kolébavý klid loďky na vlnách za zvuků moře. A tady o nic jiného nejde a nic jiného tu ostatně ani není. A díky tomu kolébání ideální film pro 4DX kina! ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama