Reklama

Reklama

For No Good Reason

  • USA For No Good Reason
Trailer

Obsahy(1)

Dokument o umělci Ralphu Steadmanovi, kterým provází Johnny Depp, jenž ho navštívil doma a pokládá mu otázky o jeho životě a tvorbě. (KajusaK)

Videa (2)

Trailer

Recenze (4)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Brilantná výpoveď majstra Ralpha s Johnnyho interesom, ktorá poodkrýva úmysel človeka so skoro až nákazlivým nadšením. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dokument oslavuje život a dobu umělce Ralpha Steadmana a je veden skrz zpověď Johnnyho Deppa, který ho navštívil doma/v jeho ateliéru. Interview, které Johnny vede, ale vůbec není násilné nebo nepřirozené. Spíše to vypadá jako takový pokec u píva a cigaret. Steadmanova díla jsou opravdu nevšední, zajímavá a je radost se dívat jak na jejich tvorbu, tak na finální výsledek. Nejsem sice žádný umělecký guru, ale tento originální dokument doplněný povedenými animacemi jsem si užil. ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Možná je to pro mě dobře. Možná je to celé jeden dobře načasovaný návrat ke kořenům. Skoro jsem zapomněl, jak moc mě nadchl a ovlivnil Gilliam > Fear and Loathing > Hunter > Ralph. ____ 'For No Good Reason' jsem vyhlížel dlouhé měsíce. Čekal jsem, než se tohle nezávislé a pod radarem letící cosi, řádně vyklube a musím říct, že je to definitivně jeden z těch nejlepších dokumentů k tématu, které nevím, jak pojmenovat, možná něco jako 'Spirit of Gonzo'. Dokument dokazuje, jak ikonická byla dvojrole Thompson / Steadman, že se neskutečně doplňovali a jeden fungoval díky druhému a Hunter svou sebevraždou (spadla kniha) vzal hodně z nich obou. Ralph chce být brán vážně. Nemá smysl malovat něco, o čem máte přesnou a jasnou představu. Ironie, že výtvarník takového kalibru sám sebe vidí a degraduje na pouhého brakového kreslíře komiksů, přitom udělal už jen formálně, zlom a vytvořil si naprosto svébytný, ojedinělý a unikátní styl. Pro mě jedna z největších inspirací. ()

Reklama

Reklama