Reklama

Reklama

Mrtvá hlídka

  • Česko Hlídka smrti (více)

Obsahy(1)

Uprostřed války vojáci nesní o tom, že se stanou hrdiny. Modlí se, aby si vzpomněli, co je to být mužem. 1917. Západní fronta. Blátivá pustina s ostnatými dráty a zákopy. Země je nasáklá krví padlých a ve vzduchu je cítit dusný zápach smrti. Vojín Charlie Shakespeare (Jamie Bell) má zimnici. Dívá se na své vyčerpané kamarády a těla, která zůstala po bitvě ležet bez života. Je sám. Zoufale by chtěl pryč. S několika muži, kteří přežili, se uchýlí do německého zákopu. V podzemních tunelech, ztraceni na nepřátelském území, čekají na záchranu. Ale nikdo nepřichází a noc s beznadějí se snáší na krajinu... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

mustafa 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem byl mile překvapen. Od začátku do konce jsem seděl jako přikovaný, Mrtvá hlídka má skvělou atmosféru a toho si cením. Atmosférou mi to připomínalo dravce, kdy jsem hltal věechny slova. Bohužel to má prapodivný konec, který kazí vše, co se v hlídce do té doby událo. Jsou zde dokonale líčeny pocity jednotlivých vojáků a jejich strach z neznáma. Cením si toho, že tvůrci dovedli natočit zajímavý válečný film bez toho, aniž by se zde odehrála jediná bitva a bylo prolito nespočet krve. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nekompromisná humusáčina, ktorú občas brzdí nízky rozpočet (viď bonusy na DVD). Jasné, pointu odhadne každý už po troch minútach filmu (napokon, český distribučný názov je výstižný), ale mne to dobrý zážitok zo slušne napísaného, dobre natočeného, výborne zahratého a drvivo gradujúceho psychohororu nepokazilo. Po vraždení dokonale krásnych amerických teenagerov fanúšikovi žánru rozhodne dobre padne dívať sa na partiu Anglánov, ako sa miagajú v blate, daždi, krysách, sračkách, krvi a vnútornostiach zhnitých mŕtvol. Ak dá Bassett takúto atmosféru a tvrdosť howardovskej fantasy Solomon Kane, asi umriem blahom. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ak sa clovek zameria v tomto filme na realie 1. Svetovej Vojny 1914 -- 1918, na rozkladajuce sa tela a vsadepritomne krysy, tak ide o nadpriemerny kusok. Co je ale ovela horsie, film sa tvari, ako horor, a hoci su tie realie neprijemne a strasidelne, na plnohodnotny horor to rozhodne nestaci. Bolo by treba este nejaky dej, a ten je veru poriadne deravy. 20 % ()

movieband 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím pochválit skvělý soundtrack. Hudba byla ve filmu opravdu hodně vydařená. Už při úvodní scéně na bojišti první světové války. Co se týče herců, tak ti byli sympatičtí a přesvědčiví co se postupného ztrácení rozumu a stupňujícího strachu týče. Z hororové části je to podařené a místy slušně napínavé. Co se, ale děje týče tak tam to skřípalo. Během filmu děj jde jednoduchým přímočarým směrem. Vysvětlení pro ty co z toho byli doplantaní jak já. !!!SPOILER!!! Pokud jsem v hororu, dostanu se do životu nebezpečné situace, zázračně "vyváznu", pak se objeví mlha a začnou se dít divné věci, je čas vymyslet si epitaf. (je jedno, jestli na vás někdo střílí (Šestý smysl), máte autonehodu (Smrt přichází v bílém), spadnete s letadlem (Pasažéři) nebo spácháte sebevraždu (Ti druzí). Mimochodem, pointa je to tak provařená, že jsem o ní uvažovala i při hororu Pandorum, kde mě autoři pořádně vypekli. Tvůrci nám v Mrtvé hlídce nechali "pár" vodítek :-) 1) Střelba, noc, výbuch kranátu před hlavou...a pak den, mlha, nikde nikdo. 2) Zastavily se hodinky (kapitánovi i doktorovi, baví se o tom v zákopu). Velmi typický příznak :-) 3) Pokud je někdo na pochybách, co se děje, prozradí vysílačka. "jednotka Y, nikdo nepřežil." 4) Je-li ale stále někdo na pochybách, jeden z vojáků to přímo řekne "Necítím své srdce. Zemřeli jsme tam v tom zákopu, jen to ještě nevíme." 5) A pokud stále tápete, podívejte se na název filmu :-) Mimochodem, tohle pojetí očistce je mimořádně kruté.!!KONEC SPOILERU!! Todle vysvětlení od uživatelky Sinue mi pomohlo tenhle film docenit v pravé míře a proto ten počet, který sem dal. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jen velice těžko se mi tento film hodnotí. Nepopiratelně by mohl slavit větší úspěchy, být natočen dnes a s lepšími efekty. Přestože je to na svou dobu stále úctyhodná práce, já se teda spíše nudil a neviděl jsem to jinak než na dvě hvězdy. Hororové prvky jsou totiž dost slabé a tak se jedná spíše o psychologický thrilller, ve kterém zkrátka mělo být i více skopčáků. Nečekaný zvrat na závěr mi však vytřel zrak a mrazil mne po celém těle. Hned jsem měl z filmu mnohem lepší pocit a upravil své hodnocení. 55% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení bylo pro herce fyzicky náročné - před počátkem natáčení podstoupili vojenský výcvik, a poté často hráli ve velké zimě a sychravém počasí (teploty se většinou držely pod nulou), často byli celí mokří a zablácení, takže asistenti je museli zahřívat dekami, teplým čajem a ohřívacími lahvemi. Nepříjemné pro ně též byly scény, kdy na ně štáb vypustil desítky krys a někteří herci si také stěžovali na výbuchy. (Lynette)
  • Hans Matheson se během natáčení sešel v Praze na castingu s italským režisérem Campiottim, jež mu nabídl hlavní roli Juryho Živaga do své TV adaptace Doktor Živago. (Lynette)
  • Až na Jamieho Bella si všichni herci vyzkoušeli, jaké je to být vojákem (kvůli lepšímu vžití se do příběhu). Den před začátkem natáčení spali venku ve stanu v blátě, zimě, bez světla i jídla. (Lynette)

Související novinky

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama