Reklama

Reklama

Ve jménu syna

(festivalový název)
  • Francie Au nom du fils (více)
Trailer

Obsahy(1)

Víře oddaná Elisabeth je moderátorkou katolického rádia. Poté, co jejím životem otřese rodinná tragédie, nalezne v sobě sílu čelit realitě způsobem, o kterém neměla ani tušení. Film, který diváky vyburcuje z pohodlných sedaček kinosálu, je absurdním a černým humorem prošpikovaným dílem, kritizujícím pokrytectví katolické církve. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (11)

cineman 

všechny recenze uživatele

Církevní pedofilie léčená humornou a trochu nečekanou cestou pomsty. Režisér si vybral pro diváky smích na místo slz a krev na místo pár facek. Svým podáním nenabízí rozřešení ožehavého tématu morálních úpadků a excesů v katolické církvi, ale jednu z možných lidských reakcí na takové události v rodině v podání skvěle zahrané matky ukazuje vcelku expresivně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

[Paradox]. Práve toto slovo ma pri sledovaní tohto snímku napadlo ako prvé. Jednak by mohlo byť samotným titulom, za druhé, je akýmsi vyobrazením reality v hierarchii samotnej cirkvi. Kňaz ktorý zneužije malé dieťa bude laicky povedané, "preradený" do inej farnosti, kde opätovne takpovediac začína od začiatku. No a takto stále dookola, až kým si ho milostivý boh k sebe nepovolá. Len málo kto vie o tom, že Vatikán má takmer so všetkými štátmi po celom svete dohodu, že kňaz ktorý sa dopustí zneužívania maloletých, nebude stíhaný podľa trestného práva (môžte si to overiť!).  A prečo je to tak? No lebo Boh je všemohúci. Lebo svoje ovečky dokonale stráži pod svojimi krídlami. Lebo zlo sa pácha iba na nevinných ľuďoch, ktorí si to musia vyžrať. Tí zlí, ak nie ešte horší, sedia v prvej lavici v kostole lebo stáli pri zrode novej kaplnky či asfaltky do kostola. Som rád, že sme si všetci rovní ;) Skutočne neviem ako mám tento snímok vnímať. Občas svojimi pasážami zabrdol aj do "komédie", pričom priestor dostal najmä sarkazmus či čierny humor. Ťažko povedať čo chcel týmto filmom samotný tvorca vlastne povedať, no zrejme už mal tých "jebačiek" mužov v čiernych plášťoch a bielym golierom s chlapcami z chudobných rodín skrátka dosť. A tak "ponúkol" akýsi návod, ako sa so situáciou vyrovnať. Nie, správne to nie je (!), nemôžem to z hľadiska ľudského akceptovať, no keď sa človek nevie domôcť práva: jedno z riešení to je, nie? ;) ()

Reklama

billyador 

všechny recenze uživatele

viděno na 48. IFFKV - tak nevím, jak popsat, ačkoli vím, jak hodnotit.... rozhodně jsme odešli spokojeni, rozhodně jsem se smál, rozhodně mne film třikrát doslova šokoval neočekávaným zvratem a rozhodně ho doporučím kámošům na "poklidný filmový večer" ... i za tím nejušlechtilejším činem jsou nějaké konsekvence/následky, ale tím se netrapte a vyražte na svižně natočené, excelentně zahrané drama s křesťanskou tématikou a prvky komedie, která se asi po 20ti minutách mění na excelentně zahranou komedii s prvky dramatu a pachem seriozní vyvražďovačky. (v momentě, kdy vezme modré desky ze stolu je jasné, že jste dorazili do bodu zlomu...:o) ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší film MFF KV 2013 z toho, co jsem měla možnost vidět. Nečekaná jízda, pravda, nebylo to úplně asi sousto pro vážné intelektuály a pisatele složitých filosofických recenzí...Byla to poměrně slušná akční jízda s ženskou postavou v hlavní roli. Po čase jsem se začala bát, co přijde dalšího, jestli to můj žaludek ještě snese - no a snesl. A já se na film ráda podívám ještě jednou, bude-li příležitost, protože tohle pro mne bylo opravdu grandiózní překvapení. To je tak, když člověk očekává nudu a nevýraznost. ()

wikked 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedený mix černohumorného vybíjení katolické církve (kterou režisér a scénárista v jedné osobě skutečně nešetří) a moralizování nad tématem odplaty. Scéna, ve které hrdinka (ač sympaticky zahraná) 30 vteřin za deště v autě brečí zkrátka příliš nefunguje poté, co sledujeme zhruba pětiminutovou přestřelku v kostele, kde jednu chvíli kněz visí na kříži spuštěném ze stropu. V závěru pak film ujíždí ještě víc do metaforické roviny a kupí se zbytečné záběry (zejména cesta autem). Autor se měl podle mě držet více té "světské" a humornější polohy. // KVIFF 48 ()

Galerie (15)

Související novinky

CINEBENELUX 2014

CINEBENELUX 2014

13.05.2014

Od pátku 16. května do neděle 18. května se ve Veselí nad Moravou uskuteční již druhý ročník nekomerční filmové přehlídky CineBenelux, jež navazuje na tradici filmových seminářů, která započala v 90.… (více)

Reklama

Reklama