Reklama

Reklama

Ztráta panenství Evy van End

  • Česko Ztráta panenství Evy van Endové (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tento snímek je působivou tragikomedií o rodině van Endových. Jedná se o úplně normální rodinu, jejíž členové si postupem času osvojili lehce bláznivý způsob, jak k sobě navzájem přistupovat. Jednoho dne však do jejich života znenadání vstoupí ztělesnění dokonalosti v podobě německého studenta, který u nich má bydlet v rámci výměnného pobytu. S jeho příjezdem van Endovy ovládnou pochyby, nejistota a strach. Jak mohli celá ta dlouhá léta se svou nedokonalostí fungovat? Během Veitova pobytu začne všech pět členů rodiny objevovat pravdu o sobě navzájem, neboť se cítí odcizeni. Ukáže se však, že strůjcem jejich štěstí není dokonalost, nýbrž pokrevní pouto. A kromě toho - nikdo přece není dokonalý. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Extrémně zábavná, extrémně chytrá podívaná z Holandska o jedné spořádané rodince, která dojde katarze a vykoupení během jedné takové milé návštěvy výměnného studenta Veita z Německa. Veit je dokonalý mladý árijec, pohledný, laskavý, s velkou dávkou porozumění a schopností naslouchat. Není proto divu, že obrátí život na ruby matce rodiny upozorněním na to, že všem svým blízkým nemusí celý život jen posluhovat. Otci rodiny ukáže nový směr života tím, že ho seznámí se svým Skypovým přítelem z chudé Afriky. Staršího syna popostrčí k coming outu, mladšího nechá projít uličkou outsiderství, na jejímž konci znovu nalezne lásku vlastní matky... A Eva? Tento holčičí pařez, dojde zcela mimochodem díky Veitovi k prvnímu sexuálnímu uspokojení a stane se ženou. De Ontmaagding van Eva van End je břitká ironická černá komedie, u které by mě zajímala německá recepce. Protože toto, to je humor na druhou. #freshfilmfest ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Že já se nepoučím a pořád čas od času nakouknu do evropské kinematografie, ačkoliv s ní mám v drtivé většině špatnou zkušenost. Ale kdybych to měl vztáhnout k horké plotně, tak to není tak, že bych neměl dost rozumu abych na ní šahal opakovaně. Moc dobře vím, co mi hrozí. Jenže i tak se výjimečně a shodou okolností stane, že se spálím. Ačkoliv se teď může zdát, že jsem ke snímku vlastně nic nenapsal, chtěl jsem sdělit jediné- pokud nejste magoři, tak se zbytečně nespalte a najděte si jiný film. O tuhle ujetost nestojíte. 30 % Oblíbená část- nehoda s králíčkem ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipné i hořké zároveň. Snímek začíná jako pohodová komedie, aby se postupně mohl propadat hlouběji do nitra postav a odhalovat jejich traumata, závist a nebetyčnou hloupost. Krásně se tu ukazuje, jak se lidé raději nechají oblbovat místo toho, aby řešili svoje skutečné problémy. Evča, která je v názvu a asi i hlavní postavou, je paradoxně nejméně zajímavým i výrazným činitelem. Naprosto jsem postrádala důvod litovat jejího outsiderství, což na mě právě většinou funguje. O poznání lepší situace panovala bohudík u zbytku rodiny. Tatík je prostě takový snaživý ňouma. Synáček zase těžce nese, že příchodem árijce ztrácí svou pozici alfa samce a na konci divák dostane řádnou dramatickou facku, když si konečně dojde promluvit s máti. O situaci staršího hocha raději psát nebudu, protože něco se musí vidět a nechci kazit překvapení. A mirkodušínovský Němčour byl dokonale na proplesknutí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Název divnej, postavy ujetý, ale celý je to tak brutálně bláznivý, že pod čtyři prostě nemůžu jít. Může za to ten árijskej Němeček, co tam přijel hlásat názory. Můžou za to ale i snad všecky ostatní postavy, co se ve filmu objeví. Dokonce za to může i ten černoušek a jeho neuvěřitelný debaty s tátou od holandské rodiny. Chvíli jsem přemýšlel, že film skončí tak, že ten táta sbalí všecky místní karbanátky a odveze je do středu Afriky, aby se tam děti najedly. Nakonec se to tak nestalo, ale ve výsledku to bylo ještě brutálnější. Ortodoxní až na půdu. Poctivý komediální rasismus. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Manueli, dej pracky pryč z mý veverky! 1) Se svérázným občas i rozpaky budícím humorem se v holandských filmech setkávám často. Zde se nám ho dostalo v míře přehojné._____ 2) Návštěva německého studenta zapůsobí jako katalyzátor do zarezlých poměrů uvnitř jedné asi dost typické holandské rodiny. Vzornému skopčáčkovi bych nejraději vrazil jednu do zubů, nic to však nemění na tom, že má pravdu a že jeho pobyt se stane potřebnou byť jízlivou katarzí._____ 3) Debutující 29letý režisér Michiel ten Horn obsadil do titulní roli 16letou Vivian Dierickx (obézní dcera Eva) a neprohloupil. Takových telat jsou kolem dokola spousty._____ 4) Zaujali mě dále 19letý Abe Dijkman (rebelující syn Manuel), 26letý Tomer Pawlicki (syn s akné Erwin) a snad i 18letý Rakušan Rafael Gareisen (německý student Veit). ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama