Reklama

Reklama

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street In Concert

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Záznam broadwayského muzikálového představení hry Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street.
Nespravedlivě odsouzený holič Benjamin Barker (George Hearn) se po patnácti letech vrací zpátky do Londýna, aby zde zjistil, že jeho žena je mrtvá a muž, který ho odsoudil, soudce Turpin adoptoval jeho dceru. Rozhodne se pomstít. Seznámí se s pekařkou paní Lovettovou (Pati LuPone). Změní si jméno a nad jejím obchodem si otevře své bývalé holičství. Navenek se tváří jako obyčejný holič, ale nikdo netuší, že své zákazníky zabíjí a okrádá. Paní Lovettová jejich maso následně zapeká do svých masových pirohů. A mezitím Sweeney Todd vyčkává a brousí si břitvu na soudce Turpina, aby splatil bývalé dluhy. (TwoFace)

(více)

Recenze (7)

Huguette 

všechny recenze uživatele

Podle mě je toto nejlepší verze tohoto muzikálu. Musím uznat, že verze s Angelou Lansbury a taktéž Georgem Hearnem měla své kouzlo, ale trochu víc mi sedí tato verze, kde herci hrají na jedom jevišti s celým orchestrem, nepotřebují příliš mnoho rekvizit a mnoho věcí je jen tak "jako"...Na divadle preferuji střízlivou scénu, kde nic neodvádí pozornost od herců. Patti LuPone byla skvělá, vtipná, ale jinak než Angela. Angela byla až roztomilá. Filmová verze je úplně mimo a nikdy se mi moc nelíbila. A alespoň podle střípků, které jsem viděla, tak novější Broadwayská verze z roku 2005 opět s Patti jako paní Lovettovou a Michaelem Cerverisem (Sweeney) je úplně jiná, než výše zmiňované verze a asi nesedne každému. Oproti koncertu, který byl hbitý, živý a energický, je tato verze ponurá a "línější". A na závěr si dovolím zmínit citát neznámého uživatele YT, který pronesl: ""Angela Lansbury for Acting, Patti LuPone for voice, Helena Bonham-Carter for making the other two looking even better than before"" ANO, naprosto souhlasím! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jde o záznam koncertu vzniklého na základě muzikálového zpracování příběhu o ďábelském Sweeney Toddovi od Stephena Sondheima. Není to podbízivě vlezlé jako jiné rozjuchané muzikály. Tady se jde na až dřeň. Temné tóny, složitá partitura a deprese. Po vizuální stránce bída a děs, po poslechové stránce dokonalost. Bohatě by stačila CD verze. Dokonce bych řekl, že by to poté byl mnohem lepší zážitek. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Neil Patrick Harris is awesome. I když teda v jeho roli bych si spíše představovala dítě, on byl skvělej, tak jasně no, dívala jsem se na to hlavně kvůli němu. Nezklamal mě, já jednoduše miluju jeho zpěv. ()

wendus92 

všechny recenze uživatele

Skvělá koncertní verze, kterou jsem si oblíbila více než originální divadelní adaptaci z roku 1982. V roli Mrs. Lovett mám radši Patti LuPone. Je geniální. Kdežto Sweeneyho Todda nemohl zahrát lépe nikdo jiný než George Hearn, který se za těch bezmála 20 let skoro nezměnil. Skvělá hudba, zpěv, černý humor, no prostě dokonalost sama. Nikde jsem to nemohla sehnat, takže kdyby jste měli zájem, na jednom nejmenovaném internetovém serveru začínajícím na Y a končícím na E, můžete toto představení shlédnout. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama