Reklama

Reklama

Lidská kamera

  • Velká Británie Human Camera, The
Velká Británie, 2010, 60 min

Obsahy(1)

Stephen Wiltshire to v dětství neměl lehké. Ani rodiče, ani učitelé si s jeho autismem nevěděli rady, tenkrát se toho o této anomálii vědělo totiž ještě moc málo. Ve Stephenově případě je s autismem spojena naprosto ojedinělá varianta fotografické paměti. Díky této své mimořádné vlastnosti dokáže mladý autista věrně a přesně zobrazit celé části města, které vidí při patnáctiminutovém letu vrtulníkem. Teď se právě chystá zvěčnit Londýn a my můžeme být svědky zrodu jeho nejnovějšího obrazu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Dokument na úrovni dokumentu o borcovi, ktorý si odpáli mozog dvanástimi promilami a bezpečne odšoféruje smenu v emhádéčke bez meškania. Výpovede sparingpartnerov oslavujúce jeho "dar", pretože oni odpadli už po dvanástich poldecákoch. No skrátka nezáživná nuda, ktorá sa rovná hodinovému pozorovaniu zavšivenej opice, ktorá namiesto cmúľania žaluďov na strome, krúti radšej rúčkou od flašinetu. Mimochodom i ona je vo svojej tlupe chronických masturbátorov považovaná za génia, ale miesto s ňou by si nevymenili ani za boha! ()

hallelluja 

všechny recenze uživatele

Ten chlapík je unikát. Ani nie tak pre svoje detailné skice budov bez umeleckej hodnoty (imho), ale tým, že dokázal vyliezť z autistickej ulity a dnes je z neho príjemný komunikatívny mladík schopný samostatného života. Waw. Tento jedinečný prerod by si zaslúžil viac ako len ľahko podpriemerný dokument. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama