Reklama

Reklama

Za ty v nebezpečí

(festivalový název)
  • Velká Británie For Those in Peril
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární syrovostí uchvacující snímek se odehrává na odlehlém skotském pobřeží a sleduje beznadějný zápas osmnáctiletého Aarona o znovuzapojení do normálního života. Jako vyděděnec v rodné vesnici se Aaron stále hlouběji propadá do vlastního, realitě vzdáleného světa. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zvláštní dílo. George MacKay je talentovaný chlapec. Prvně jsem si ho všimla v originálním, komorním post-apo, Budoucnost nejistá. For Those in Peril je zpracováno jakoby nějaká snová vize. Aaron se vyrovnává se ztrátou bratra, která ho nesmírně zasáhla. Říkala jsem si, jestli je to pro něj tak těžké, že si vytváří vlastní fantasy příběh, nebo se skutečně může jednat o legendu, která klidně může být pravdivá? Snímek má nádhernou, melancholickou hudbu, která sem skvěle zapadla a překvapivý závěr, který odhalí skutečnou "pravdu." ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Navždy vyděděný, izolovaný, nenáviděný, poznamenaný, ocejchovaný a odsouzený. S takovými přívlastky musí dále žít Aaron, jediný přeživší tragédie, který je pro ostatní pouze solí do jejich stále otevřených ran, někým, koho by raději pohřbili spolu se zesnulými. A tato cizí, nepřátelská atmosféra společně s pocitem viny a hlubokou ztrátou milovaného bratra si začne postupně vybírat daň na hrdinově psychice (k tomu se navíc ještě přidají dozvuky minulosti, která zdaleka nebyla tak ideální, jak se zpočátku zdála být). Za ty v nebezpečí je velmi silné drama (směrem ke konci až s prvky psychologického thrilleru), které v divákovi nechá probublávat širokou škálu emocí, a i přes stále zhoršující se Aaronův duševní stav a z něho vyplývající excesy (na pozadí propadnutí maximálně příznačné legendě) dokáže v publiku vyvolat souznící empatii. Na filmu mi, krom poněkud divných závěrečných promluv Jane a Aarona, vadila vlastně jenom jistá (pře)stylizovanost, která mu ubírala na syrovosti a přirozenosti, završená fantazijním koncem (ať už šlo jen o plnění si umělečtějších ambicí či snahu zapůsobit na diváka ještě víc, minulo se to účinkem). Proto celkově „pouze“ silné 4*. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi nepodařilo ujasnit, jestli je to hystericky přetažené, nebo intenzivní a působivé. Jako debut ale asi dobré a postupně může Wright vybalancovat to, co tady hraničilo se samoúčelností. 3 a 1/2 ()

Ondracius 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2014: Mně se to dost líbilo. Jen jsem se chvilkama bál, kam celý film spěje, ale nakonec skončil tak, jak jsem si přál. Někomu možná bude připadat ten snímek zvláštní, ale když přistoupíte na hru režiséra a vnoříte se do jeho světa, tak vás snímek kompletně pohltí. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama